Σάββατο 13 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΕΘΝΙΚΗ
Καθολικό ενδιαφέρον

Στην τελική ευθεία έχει μπει πλέον το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής και όλες οι αναμετρήσεις που φιλοξενεί η 24η αγωνιστική αποπνέουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ολα τα αυριανά παιχνίδια είναι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, αφού απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, το «τοπίο», τόσο στις κορυφαίες θέσεις, όσο και στην «ουρά», θα ξεκαθαρίσει στις... τελευταίες στροφές.

Από τους εφτά αγώνες που θα πραγματοποιηθούν, τα περισσότερα βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώνουν οι μάχες των δύο συνδιεκδικητών του τίτλου ΑΕΚ και Ολυμπιακού, καθώς θα είναι η τελευταία ευκαιρία των δύο ομάδων να «τεστάρουν» τις δυνάμεις τους πριν από την κρίσιμη μεταξύ τους αναμέτρηση, κόντρα σε απρόβλεπτους και «επικίνδυνους» αντιπάλους.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος και υποψήφια για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή (ΑΛΦΑ «ΣΠΟΡ 2» - παράλληλή σύνδεση με τον αγώνα Αρης - Πανιώνιος) με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσει τα πρωτεία στη βαθμολογία. Ο Φερνάντο Σάντος ζήτησε από τους παίχτες του να μη σκέφτονται το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά να συγκεντρωθούν στους «κυανόλευκους». Στο αγωνιστικό κομμάτι η «Ενωση» δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με εξαίρεση την απουσία του Μαλαδένη λόγω τραυματισμού. Στην αντίπερα όχθη, η απογοήτευση από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο φαίνεται πώς μετατράπηκε σε πείσμα για τους ανθρώπους του Ηρακλή, που τις προηγούμενες μέρες επιδόθηκαν σε ανασύνταξη των δυνάμεών τους προκειμένου αύριο να καταφέρουν να δείξουν το καλό πρόσωπό τους και να κάνουν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη του εναπομείνοντα στόχου τους (ΟΥΕΦΑ).

Την ίδια ώρα, σε μια δύσκολη έδρα, σ' αυτή της Παναχαϊκής, δοκιμάζεται ο 2ος, Ολυμπιακός (ΑΛΦΑ «ΣΠΟΡ 1» - παράλληλη σύνδεση με τον αγώνα Ξάνθη - Εθνικός Αστέρας). Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κρατήσουν την επαφή τους με την κορυφή καταβάλλοντας την ουραγό της βαθμολογίας. Ο Τάκης Λεμονής επισήμανε στους παίχτες του πώς πρέπει να είναι προσεχτικοί, αφού η αντίπαλός τους παλεύει για τη σωτηρία της και αναμένεται να τα «δώσει όλα» για τους πολύτιμους βαθμούς. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός κοντράρεται στο Αιγάλεω με την τοπική ομάδα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), έχοντας στο μυαλό του μόνο τη νίκη. Αλλωστε, όλοι γνωρίζουν πώς για να επιβιβαστούν στο... τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει στα παιχνίδια που απομένουν να παίρνουν μόνο τους βαθμούς της νίκης. Θ' απουσιάσει ο Λυμπερόπουλος που αποκλείστηκε από την αποστολή... Χτες, η εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε ο Καραγκούνης στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού γονάτου του κρίθηκε επιτυχημένη, αλλά θα χρειαστεί τρεις μήνες για να αποθεραπευτεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αυριανών αγώνων είναι: Παναχαϊκή - Ολυμπιακός, ΑΕΚ - Ηρακλής, Αιγάλεω - Παναθηναϊκός, Αρης - Πανιώνιος, Ξάνθη - Εθνικός Αστέρας, Ιωνικός - ΟΦΗ (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), ΠΑΟΚ - Ακράτητος. Ολα τα ματς ξεκινούν στις 17.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ