Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Σε μέρα πανελλαδικής απεργίας καλούν εκπαιδευτικό σε απολογία

Να παύσει κάθε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση στη Βουλή

Σε μέρα πανελλαδικής απεργίας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τσακίσει ό,τι εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, η εκπαιδευτικός Ελένη Παπασταύρου, μέλος του ΣΕΠΕ Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», καλείται σε απολογία... Η εκπαιδευτικός αντιμετωπίζει πειθαρχική δίωξη για τη συνδικαλιστική της δράση υπεράσπισης των συλλογικών - ομόφωνων αποφάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου της ενάντια στην αντιεκπαιδευτική «αξιολόγηση».

Η καταφανώς συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε καθώς το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία μέχρι σήμερα 21 Σεπτέμβρη, παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος», του ίδιου του Συλλόγου Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου, όπου υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων, αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ από όλη την Ελλάδα.

Να παύσει κάθε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της εκπαιδευτικού, να μπει οριστικά στο αρχείο η δίωξη, καθώς και να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας.

«Αποτελεί πολιτική πράξη αυταρχισμού ότι η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός και συνδικαλίστρια διώκεται επειδή υπερασπίστηκε στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου της τις ειλημμένες και ομόφωνες αποφάσεις του Συλλόγου σχετικά με την "αξιολόγηση" της σχολικής μονάδας, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της τότε διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέψει μονομερώς», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Γιάννης Δελής, Σεμίνα Διγενή και Αφροδίτη Κτενά, που υπογράφουν την Ερώτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ