Πέμπτη 21 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Να σπάσει και τις παραδόσεις

Στο ΟΑΚΑ, με τους οπαδούς του να δίνουν βροντερό «παρών» (αναμένονται πάνω από 50.000 στις εξέδρες), ο Παναθηναϊκός κάνει σήμερα την επιστροφή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φιλοξενώντας τη Βιγιαρεάλ για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Εuropa League (19.45 - Cosmote Sport 5). Στόχος των «πρασίνων» είναι να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να κάνουν νικηφόρο ξεκίνημα στον όμιλο, σπάζοντας και την αρνητική παράδοση που δημιουργήθηκε στις τελευταίες παρουσίες τους σε ευρωπαϊκό όμιλο και η οποία τους θέλει χωρίς νίκη σε 13 συνεχόμενα ματς. Παράλληλα το «τριφύλλι» καλείται να σπάσει άλλη μία δυσμενή παράδοση που έχει, στις αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, στις δηλώσεις του μπροστά στον αποψινό αγώνα στάθηκε αρχικά στο σημαντικό γεγονός της επιστροφής των «πρασίνων» σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάτι που όπως είπε λειτουργεί και ως έξτρα κίνητρο για την επιδίωξη της διάκρισης από τους παίκτες του. Μίλησε ακόμα για τις εμπειρίες που απέκτησε η ομάδα στις προηγούμενες αναμετρήσεις, για τα προκριματικά του Champions League, και την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι παίκτες του και στον αποψινό αγώνα. Τέλος χαρακτήρισε τη Βιγιαρεάλ πολύ καλή και δυνατή ομάδα, η οποία θέλει μέγιστη προσοχή όπως ανέφερε, ενώ έθεσε ως ζητούμενο για τους παίκτες του τον έλεγχο του ρυθμού.

Με ιδανική ψυχολογία από τις επιτυχίες στο ξεκίνημα της Super League, αλλά και τη συνολική εικόνα που βγάζει η ομάδα, στους «πράσινους» επικρατεί αισιοδοξία για θετικό «ποδαρικό» στον όμιλο. Απέναντί τους όμως έχουν μια ομάδα που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ισπανία αλλά και στην Ευρώπη, κατακτώντας το Europa League το 2021.

Στο άλλο ματς του ομίλου, στη Γαλλία η Ρεν υποδέχεται τη Μακάμπι Χάιφα (19.45 - Cosmote Sport 7).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ