Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Στον... αέρα το ντέρμπι ΠΑΟ - ΑΕΚ

«Μπάχαλο» μετά την αδυναμία ανεύρεσης ξένου διαιτητή από τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Σ. Μπένετ. «Αδειάζει» τον Αγγλο η ΕΠΟ

Σοβαρά ζητήματα ανακύπτουν με τον διαιτητή του ντέρμπι στο «Απ. Νικολαΐδης» μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική τη Δευτέρα 25/9, με αποτέλεσμα τα μέχρι χτες δεδομένα να αφήνουν ρευστή ακόμα και τη διεξαγωγή του. Το πρόβλημα φέρεται να προέκυψε μετά την αδυναμία του επικεφαλής της ΚΕΔ, Αγγλου αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, να βρει ξένο διαιτητή, όπως προβλέπεται από τις σχετικές συμφωνίες ΕΠΟ και SL για την παρουσία διεθνών διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν ο επικεφαλής της ΚΕΔ να προχωρήσει στη λύση ορισμού Ελληνα διαιτητή (χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα το όνομα). Πλέον με τα νέα δεδομένα αναμενόταν χτες να οριστούν επίσημα οι διαιτητές της αγωνιστικής, εκτός όμως αυτού για το ντέρμπι. Ωστόσο οι εξελίξεις που υπήρξαν προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από πλευράς των δύο αντιπάλων όσο και από την ΕΠΟ.

Αντιδράσεις από ΑΕΚ και ΠΑΟ

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε την αντίθεσή της στον ορισμό Ελληνα διαιτητή στο ντέρμπι της Λεωφόρου αναφέροντας μεταξύ άλλων πως περιμένει από τους αρμοδίους (βλ. ΚΕΔ) να τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί σε σχέση με τους διαιτητές στα ντέρμπι. Επίσης, από πλευράς Παναθηναϊκού μέχρι αργά χτες το απόγευμα ξεκαθαριζόταν η πάγια θέση της ΠΑΕ για την παρουσία ξένων διαιτητών τόσο στο ερχόμενο ντέρμπι όσο και στα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν στο πρωτάθλημα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη διεξαγωγή του ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ ΠΑΟΚ και Αρη την προηγούμενη αγωνιστική, στο οποίο ο πρώτος είχε αρκετά παράπονα για τη διαιτησία του Παπαπέτρου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέσυρε την εμπιστοσύνη της προς τον Στιβ Μπένετ.

Θέμα Μπένετ θέτει η ΕΠΟ

Στο θέμα που προέκυψε υπήρξε παρέμβαση από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τ. Μπαλτάκο, με γραπτή δήλωση. Σε αυτή ...αδειάζει τον Αγγλο επικεφαλής της ΚΕΔ και αναφέρει πως συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής την Τετάρτη 27/9 με μοναδικό θέμα συζήτησης τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρει ότι παρά τη συμφωνία των εμπλεκόμενων ποδοσφαιρικών φορέων (ΕΠΟ, SL) αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της UEFA, Aλ. Τσέφεριν, για να δοθούν λύσεις στο θέμα, ο Στιβ Μπένετ δεν κατάφερε να βρει ξένο διαιτητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ