Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ - ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 2-0
Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του για τον όμιλο του Europa League, ο οποίος χτες στο ΟΑΚΑ πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 2-0 απέναντι στη Βιγιαρεάλ για την 1η αγωνιστική. Σπάζοντας μάλιστα μια δυσμενή παράδοση που είχε απέναντι στις ισπανικές ομάδες, όπου μέχρι τώρα μετρούσε 4 ήττες και καμία νίκη.

Οι «πράσινοι» μπήκαν από την αρχή δυνατά πιέζοντας τους αντιπάλους τους για να κερδίσουν χώρους και να γίνουν απειλητικοί. Αν και η Βιγιαρεάλ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μοράλες, που έφτασε ανενόχλητος στην περιοχή του Παναθηναϊκού αλλά πλάσαρε άουτ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έκαναν το 1-0 στο 38' με έξοχο τελείωμα του Ιωαννίδη.

Στην επανάληψη οι Ισπανοί προσπάθησαν να φέρουν στα ίσα το παιχνίδι, ωστόσο οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που κυριάρχησαν επιθετικά χάνοντας αρκετές ευκαιρίες, με πιο σημαντικές αυτές στο 53' με τον Παλάσιος και τον Μλαντένοβιτς, και στο 61' με τον Ιωαννίδη. Αυτό που δεν πέτυχαν οι συμπαίκτες του, το έκανε ο Σπόραρ στο 78' με σουτ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76' Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88' Αϊτόρ), Μπερνάρ (77' Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68' Βιλένα), Ιωαννίδης (68' Σπόραρ).

Βιγιαρεάλ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61' Μορένο), Κομεσάνια, Καπού, Σουάρεθ (30' Πίνο), Ντίας, Μοράλες.

  • Στο άλλο παιχνίδι του 6ου ομίλου, η Ρεν επικράτησε της Μακάμπι Χάιφα με 3-0.
  • Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 3, Ρεν 3, Βιγιαρεάλ 0, Μακάμπι Χάιφα 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ