Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Συκοφαντική δυσφήμιση» βαφτίζεται η καταγγελία απολύσεων!

Στα δικαστήρια σέρνεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας | Κινητοποίηση σήμερα στις 10.30 π.μ.

Τη νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, που συνεχίζουν να σέρνουν στα δικαστήρια συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σήμερα δικάζεται ο πρόεδρος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Γιάννης Σκόκας, για την ανακοίνωση με δημόσια καταγγελία και την κινητοποίηση που οργανώθηκε το 2019 ενάντια στην απόλυση - και μάλιστα χωρίς αποζημίωση - τότε εργαζόμενου από την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Metropol».

Με βάση το κατηγορητήριο, η καταγγελία των αντεργατικών μεθοδεύσεων θεωρείται ...συκοφαντική δυσφήμιση και ο αγώνας απειλή.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τα Σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης σε διαμαρτυρία στα δικαστήρια στις 10.30 π.μ., απαιτώντας να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του προέδρου του, να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να πάψουν οι διώξεις και η προσπάθεια τρομοκρατίας απέναντι σε συνδικαλιστές, στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Και σημειώνει αναλυτικά: «Δεν είναι τυχαία η συγκυρία που συμβαίνει αυτό. Είναι μια περίοδος που μεγαλώνει κατακόρυφα η αγανάκτηση, η οργή για τη βαρβαρότητα μέσα στην οποία ζει καθημερινά ο λαός. Την ίδια στιγμή που η επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, που οι χώροι δουλειάς μετατρέπονται σε γαλέρες.

Γι' αυτό όχι μόνο εδώ, αλλά και πανελλαδικά είναι σε εξέλιξη κανονική φάμπρικα διώξεων συνδικαλιστών, πρωτοπόρων εργαζομένων με διάφορες αφορμές και προσχήματα, αξιοποιώντας όλο το σχετικό αντιλαϊκό οπλοστάσιο για τον λόγο αυτό. Θέλουν να επιβάλουν σιωπητήριο στους αγώνες της εργατικής τάξης, γι' αυτό χτυπούν τη συλλογική δράση, τον οργανωμένο αγώνα μέσα στα σωματεία.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, οι φορείς του δεν τρομοκρατούνται και δεν πρόκειται να σταματήσουν τους αγώνες για την υπεράσπιση του δίκιου του εργαζόμενου λαού, που υποφέρει από τις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που τσακίζουν τα δικαιώματά του για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

  • Την αλληλεγγύη και στήριξή του στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας εκφράζει και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαίωση για το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, κατέρρευσε το κατηγορητήριο (2024-03-12 00:00:00.0)
Στα δικαστήρια σέρνει συνδικαλιστές κατασκευαστικός όμιλος (2022-12-22 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο αγώνες και δικαιώματα (2009-02-08 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές διώξεις (2008-12-04 00:00:00.0)
Πρόκληση για όλη την εργατική τάξη (2006-01-17 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η φάμπρικα των διώξεων (2005-03-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ