Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ
Συνεχίζεται η φάμπρικα των διώξεων

Σε 24ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης καλεί η ΠΟΕΕΠ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων τους και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, ανυπόταχτοι και ανυποχώρητοι απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις δικαστικές διώξεις δηλώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών. Την Τρίτη 15 Μάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου, για άλλη μια φορά, σύρονται ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΠ Κ. Αρτεμίου και άλλοι συνδικαλιστές του κλάδου. Σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους, αλλά και να σταλεί ισχυρό το μήνυμα αντίστασης της εργατικής τάξης απέναντι στην πολιτική διώξεων της συνδικαλιστικής δράσης.

Η βιομηχανία διώξεων που εκδηλώνεται σε βάρος των συνδικαλιστών εξελίσσεται με πρωταγωνιστές δύο μικροεπιχειρηματίες του κλάδου. Οπως φαίνεται, πίσω τους κρύβονται οι μεγαλοκαρχαρίες που χρόνια τώρα επιδιώκουν να ξεμπερδεύουν με την ΠΟΕΕΠ, προκειμένου να επιβάλουν καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

Οπως καταγγέλλει η ΠΟΕΕΠ, εδώ και 4 χρόνια, διώκονται επιλεκτικά συνδικαλιστές και γίνεται ξεκάθαρη προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι εργατικοί αγώνες με «στημένες μηνύσεις» που βασίζονται σε χαλκευμένα αναληθή «στοιχεία» τα οποία κατασκευάζει η εργοδοσία. Στόχος να εξαναγκάσουν την Ομοσπονδία να «υποκύψει» και να εγκαταλείψει το διεκδικητικό της προσανατολισμό.

Μέσα από τη βιομηχανία διώξεων επιχειρούν να λυγίσουν οικονομικά την ΠΟΕΕΠ, όμως χάρη στην αλληλεγγύη των εργαζομένων δεν το έχουν καταφέρει. Μόνο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια η ΠΟΕΕΠ δαπάνησε σε δικαστικά έξοδα περίπου 600.000 ευρώ. Με πολύμηνες ποινές φυλάκισης έχουν επιβληθεί κυρίως σε πρώτα στελέχη του κλάδου, προέδρους και γραμματείς σωματείων, μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΕΠ και του ΕΚΘ.

Το ποτήρι ξεχείλισε με την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε 16 συνδικαλιστές, μετά από καταγγελία που έκανε εναντίον τους εργοδότης για εκβιασμό. Για να αφεθούν ελεύθεροι καταβλήθηκε εγγύηση 44.000 ευρώ, ενώ ακόμη, 14 μήνες μετά, παραμένουν όμηροι της Δικαιοσύνης, αφού δεν τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Τουλάχιστον 22 είναι οι συνδικαλιστές που έχουν καταδικαστεί σε πολύμηνες ποινές φυλάκισης ως υπεύθυνοι για την αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων του κλάδου στις αποφάσεις των εργοδοτών να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις και να πετάξουν στο δρόμο της ανεργίας τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ