Σάββατο 12 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ 2005
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Υπόθεση των εργαζομένων

Να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η επιτυχία της απεργίας στις 17 του Μάρτη, είναι ο στόχος που παλεύουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στη Θεσσαλία μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων, τις εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς και μια σειρά εκδηλώσεις που αφορούν στις ανάγκες και στα δικαιώματα της εργατικής οικογένειας. Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 10 π.μ. στην κεντρική πλατεία, στο Βόλο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καρδίτσα στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στα Τρίκαλα, επίσης, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Λάρισα αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει πάνω από 20 σωματεία. Μεταξύ αυτών, τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού - Δέρματος, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων. Τις αποφάσεις παίρνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από τις γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά. Οι συνδικαλιστές της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των σωματείων της δύναμής του ήδη πραγματοποίησαν περιοδείες και εξορμήσεις σ' όλα τα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής.

Απόφαση συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση πήρε κατά πλειοψηφία και η διοίκηση του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ.

Στη Μαγνησία οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ οργώνουν καθημερινά τους χώρους δουλιάς, ενώ αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει σωματεία, όπως το Συνδικάτο Μετάλλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημοτικές και Διαδημοτικές Επιχειρήσεις.

Στο Νομό Καρδίτσας, εκτός από τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, πραγματοποιήθηκε και πικετοφορία για την Παιδεία. Ανάλογες είναι οι προετοιμασίες και στο Νομό Τρικάλων, όπου έγιναν, ταυτόχρονα, συσκέψεις για την Υγεία και την Παιδεία.

«Παρών» και οι συνταξιούχοι

Την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στα αξιοπρεπή γηρατειά διεμήνυσαν στην κυβέρνηση και προς κάθε άλλη κατεύθυνση οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ Λάρισας κατά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου τους. Με τη μαζική παρουσία τους και τον αγωνιστικό παλμό τους μετέτρεψαν σε συγκέντρωση, τη γενική συνέλευση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, ενώ το νέο, μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού τους ορίστηκε για την απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μάρτη. Μιλώντας στη συνέλευση, ο Θ. Κουμαντζέλης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας, εξέφρασε την οργή των συνταξιούχων για τα «ψίχουλα» των λίγων λεπτών του ευρώ τη μέρα που έδωσε ως αυξήσεις η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ