Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγωνίζονται για να κρατήσουν ανοιχτό το 6ο Νηπιαγωγείο Ν. Σμύρνης

Από την κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών τη Δευτέρα
Από την κινητοποίηση γονιών και εκπαιδευτικών τη Δευτέρα
Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει το λουκέτο που μπήκε στο 6ο Νηπιαγωγείο της Νέας Σμύρνης, ως αποτέλεσμα του ιδιοκτησιακού του προβλήματος που δεν έχει ακόμα λυθεί. Την Παρασκευή το νηπιαγωγείο σφραγίστηκε καθώς, λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας της δημοτικής αρχής, δεν έγινε η καταβολή της δόσης προς τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του κτιρίου, η οποία έπρεπε να είχε καταβληθεί από αρχές Ιουνίου. Τη Δευτέρα, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Γονέων και κηδεμόνων και των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, βρέθηκαν στον χώρο και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά και μάλιστα βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, κάτι που κατήγγειλαν έντονα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν σύλλογοι γονέων από άλλα σχολεία καθώς και αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νέας Σμύρνης, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Κορφιάτη. Εκπρόσωποί τους βρέθηκαν στο χτεσινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους, καλώντας τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποδοθεί το σχολείο στους μαθητές.

Από πλευράς και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίστηκαν ιδιαίτερα οι ευθύνες της δημοτικής αρχής και ζητήθηκε να δοθούν εξηγήσεις, καθώς μέσα από αυτή την εξέλιξη φάνηκαν και οι προτεραιότητές της. Δηλώθηκε πως οι δυνάμεις της βρίσκονται στο πλευρό των γονιών που αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτό το σχολείο τους, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των παιδιών, όπως κάνουν μαζί με μαζικούς φορείς υπερασπιζόμενοι τα σπίτια του λαού. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ανοίξει το σχολείο και να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Στο πλευρό των γονιών δήλωσε από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής. «Οι ευθύνες του δήμου Νέας Σμύρνης είναι τεράστιες. Ευθύνες έχουν και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας που δεν πήραν κανένα μέτρο για να μην οδηγηθούμε σε αυτήν την τραγική εξέλιξη», τονίζει και προσθέτει: «Είναι απαράδεκτο για άλλη μια φορά ο δήμος Νέας Σμύρνης, τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να κοστολογούν το αγαθό της μόρφωσης των παιδιών μας, να "κρίνουν" αν "αντέχει" η οικονομία και να το περικόπτουν ως κοστοβόρο, ως μη επιλέξιμο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, σχολεία να απειλούνται με έξωση και σε επόμενη φάση να κλείνουν», αναφέρει μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ