Πέμπτη 28 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
91ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και προβλήματα υποδομών

Τα σοβαρά προβλήματα του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών «Μίκης Θεοδωράκης» καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τονίζοντας ότι αυτά έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία, από τους 9 μαθητές που δικαιούνται με γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ παράλληλη στήριξη, στο σχολείο έχουν έρθει μόνο τρεις. Το τμήμα υποδοχής ακόμα δεν λειτουργεί, ενώ το ίδιο ισχύει και για την πρωινή ζώνη λόγω έλλειψης δασκάλων.

Σχετικά με τα κτιριακά προβλήματα του 91ου Δημοτικού, ενός κτιρίου κατασκευής του 1936, τα δύο πιο σοβαρά - σύμφωνα με τον σύλλογο - είναι «η μετόπη του κτιρίου που πέφτουν σοβάδες», καθώς επίσης «οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις που είναι πεπαλαιωμένες και την προηγούμενη σχολική χρονιά κινδυνέψαμε να προκληθεί φωτιά».

«Παρά το γεγονός ότι από τον Απρίλιο του 2023 η δημοτική αρχή προσπάθησε να μας καθησυχάσει ότι "ξεκλείδωσαν οι εργολαβίες" για την επισκευή των κτιρίων, καμία επίσημη διαβεβαίωση δεν υπήρξε ούτε για το τι περιλαμβάνουν αυτές οι εργολαβίες, ούτε για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους», όπως σημειώνει ο Σύλλογος.

«Θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή έχει σοβαρή ευθύνη τόσο για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στα παιδιά και τις οικογένειές τους με ένα σχολείο γιαπί, που θα κλείσει την ερχόμενη Παρασκευή απλά για να βαφτεί. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ασφάλεια των παιδιών σε ένα κτίριο με ασυντήρητους ηλεκτρολογικούς πίνακες και σοβάδες να πέφτουν. Σε ένα κτίριο που δεν έχει ούτε πιστοποιητικό αντισεισμικής θωράκισης ούτε βεβαίωση πυρασφάλειας», προσθέτει, καλώντας «την κάθε αρμόδια υπηρεσία του δήμου να βρει λύση ώστε τα παιδιά μας να φοιτούν σε ασφαλές σχολικό περιβάλλον».

Καλεί ακόμη «τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε επαγρύπνηση για να κινητοποιηθούμε τόσο για τα κτιριακά προβλήματα όσο και για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ