Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Στην Αμβέρσα με στόχο το Παρίσι

Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 διεκδικούν τα μέλη της Εθνικής ομάδας

Την παρουσία του σε μια ακόμη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων επιδιώκει να εξασφαλίσει στην Αμβέρσα ο Λ. Πετρούνιας

Copyright 2022 The Associated

Την παρουσία του σε μια ακόμη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων επιδιώκει να εξασφαλίσει στην Αμβέρσα ο Λ. Πετρούνιας
Οι Εθνικές ομάδες της ενόργανης γυμναστικής ανδρών και γυναικών το διάστημα 30 Σεπτέμβρη - 8 Οκτώβρη θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024 μέσω της συμμετοχής τους στο Προ-ολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Αμβέρσα Βελγίου. Σημειώνεται πως τις θέσεις πρόκρισης θα εξασφαλίσουν ο αθλητής/τρια που θα αναδειχθεί πρώτος σε κάθε αγώνισμα ή εναλλακτικά ο πρώτος επιλαχών εφόσον ο κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στον τελικό έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση μέχρι τώρα.

Το «παρών» στην ελληνική αποστολή δίνουν το ...βαρύ χαρτί της ελληνικής γυμναστικής και εκ των κορυφαίων στον κόσμο στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, καθώς και οι Νίκος Ηλιόπουλος, Στέφανος Τσολακίδης στους άνδρες και οι Αθανασία Μεσίρη, Ελβίρα Κατσάλη, Μαγδαληνή Τσιώρη στις γυναίκες. Αντίθετα, απών θα είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, που επρόκειτο να συμμετάσχει στους κρίκους αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα ξεκινήσει την προσπάθεια στους κρίκους αύριο Σάββατο 30/9 με πρώτο στόχο να βρεθεί στην οκτάδα που θα προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος. Κάτι που φαντάζει εφικτό για τον Ελληνα πρωταθλητή, ο οποίος σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση συγκαταλέγεται στα φαβορί για την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο. Κάτι αντίστοιχο αύριο θα επιδιώξει στο δίζυγο ο Στέφανος Τσολακίδης συγκεντρώνοντας και αυτός αρκετές ελπίδες για να βρεθεί στον τελικό.

Τον χορό των συμμετοχών στις γυναίκες θα ανοίξουν την Κυριακή 1 Οκτώβρη η Ελβίρα Κατσάλη στις ασκήσεις εδάφους και η Μαγδαληνή Τσιώρη στους ασύμμετρους ζυγούς. Ενώ την ίδια μέρα οι Νίκος Ηλιόπουλος και Αθανασία Μεσίρη θα μετάσχουν στους αγώνες του σύνθετου ατομικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ