Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Αντίδραση του ΠΑΟ, με άγχος η ΑΕΚ

Με τον Παναθηναϊκό να κάνει επιβλητικό πέρασμα από την Τρίπολη, την ΑΕΚ να φτάνει με αρκετό άγχος στην πρώτη εντός έδρας νίκη και τον Πανσερραϊκό να σημειώνει μια πολύτιμη επιτυχία, ολοκληρώθηκε χθες η 6η αγωνιστική της Super League.

Στην Αρκαδία ο Παναθηναϊκός, αν και με αρκετές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα, επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 4-1 (Αράο 5', Βέρμπιτς 31', Ιωαννίδης 80' πέναλτι, 87'), πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη σε αυτό το γήπεδο μετά από 6 χρόνια και βγάζοντας αντίδραση μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας την κατοχή και αρκετές καλές στιγμές. Ο Αστέρας πίεσε περισσότερο μετά το 65' και πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός, με πρωταγωνιστή και δις σκόρερ τον Ιωαννίδη, σφράγισε τη νίκη.

Σε ένα ματς που έκρυβε τις περισσότερες συγκινήσεις μετά το 80', η ΑΕΚ «έπαιξε με τη φωτιά» αλλά απέφυγε την γκέλα και έφτασε στην πρώτη φετινή της εντός έδρας νίκη, 2-1 επί του Ατρόμητου (Αμραμπάτ 31', Γκατσίνοβιτς 90'+5 πέν. - Αγκιλέφκσι 89' πέν.). Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος και έλεγχαν τον αγώνα μέχρι το 70', αλλά η είσοδος του Αγκιμπού Καμαρά ανέβασε επιθετικά τον Ατρόμητο στο τελευταίο 20λεπτο, κατά το οποίο αρχικά πέτυχε γκολ το οποίο ακυρώθηκε, ενώ στη συνέχεια ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι στο 89', που οδήγησε και στην αποβολή του Σιντιμπέ για τους γηπεδούχους. Η ΑΕΚ αντέδρασε με δικό της εύστοχο πέναλτι στις καθυστερήσεις, ενώ στην τελευταία φάση ο Χατζισαφί γλίτωσε την ομάδα του από νέα ισοφάριση. Παράπονα για την διαιτησία εξέφρασαν οι φιλοξενούμενοι.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην έδρα του, που τον ανεβάζει βαθμολογικά και ψυχολογικά, πέτυχε ο Πανσερραϊκός, 3-2 επί του ΠΑΣ Γιάννινα (Πηλέας 9' πέν., Στάικος 32', Αλεξιτς 90' - Παντελάκης 11', Τσαούσης 62'), μετά από ένα συναρπαστικό και χορταστικό παιχνίδι.

  • Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 16, ΠΑΟΚ 13, Παναθηναϊκός 12, ΑΕΚ 11, ΟΦΗ 9, Πανσερραϊκός 9, Αρης 7, Αστέρας Τρίπολης 7, Λαμία 6, ΠΑΣ Γιάννινα 5, Κηφισιά 5, Παναιτωλικός 3, Βόλος 2, Ατρόμητος 2.

Σημείωση: Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός και Ατρόμητος έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ