Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΜΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αστυνομική επέμβαση για λογαριασμό του fund που εξαγόρασε την ιδιοκτησία

Σωματεία στο πλευρό των εργαζομένων που παλεύουν για τις δουλειές τους

Στον αποκλεισμό του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το πρωί της Παρασκευής, μετά από εισαγγελική παραγγελία, προκειμένου να παραδοθεί στη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, κατ' εντολή του fund που αγόρασε την ιδιοκτησία μέσω πλειστηριασμού, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση στο εργοστάσιο, εγκλώβισαν τους εργαζόμενους και τα συνεργεία του εργολάβου και περιέφραξαν το μεγαλύτερο μέρος του οικοπέδου. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ μετακινήθηκαν προς το οικόπεδο 60, το οποίο επίσης βρίσκεται υπό κατάληψη αλλά δεν ανήκει στο fund, καθώς είχε δεσμευτεί στο παρελθόν από το ΙΚΑ λόγω χρεών.

Τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, καταδικάζοντας την αστυνομική επέμβαση, εκφράζουν τα Σωματεία Χημικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Τροφίμων Ποτών Κ. Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης και Μετάλλου Κ. Μακεδονίας.

Στέκονται αλληλέγγυα στους 22 εργαζόμενους που συμμετέχουν στην ΚΟΙΝΣΕΠ και βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, μετά τον πλειστηριασμό του οικοπέδου που λειτουργεί η επιχείρηση.

Και σημειώνουν ότι «υπεύθυνες γι' αυτήν την εξέλιξη είναι η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, με τους αντιλαϊκούς νόμους που ψήφισαν και άνοιξαν τον δρόμο στα κοράκια των τραπεζών και στα διάφορα funds».

Τα Σωματεία ζητούν να φύγουν άμεσα τα ΜΑΤ και η αστυνομία από τον χώρο του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ, να ακυρωθεί ο πλειστηριασμός του οικοπέδου και να διασφαλιστεί η λειτουργία της επιχείρησης. Κανένας εργαζόμενος χωρίς δουλειά και αξιοπρεπές εισόδημα. Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος, να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Επίσης, να διασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους και των παλιών μετόχων η καταβολή όλων των αποζημιώσεων και των χρωστούμενων δεδουλευμένων που δικαιούνται όσοι έχασαν τη δουλειά τους από το 2011 και μετά, από την πτώχευση της μητρικής και της θυγατρικής εταιρείας. Να διασφαλιστεί εδώ και τώρα η ασφάλιση όλων αυτών των εργαζομένων, να αναγνωριστούν ως συντάξιμα όλα τα χρόνια από τότε που έκλεισε η επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ