Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ «E-FOOD»
Στάση εργασίας για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης

Τετράωρη στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 4 μ.μ.) προκήρυξε το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στην «e-food» για τη Δευτέρα 23 Οκτώβρη διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) με αυξήσεις στους μισθούς και κατοχύρωση δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους.

Στη διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση, στη 1 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, 7ος όροφος), για την οργάνωση του αγώνα και θα ακολουθήσει μοτοπορεία μέχρι τα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο.

Το Σωματείο αναφέρει στο κάλεσμά του ότι «μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες, τις Γενικές μας Συνελεύσεις έχει ξεκινήσει τον αγώνα για την υπογραφή ΕΣΣΕ». Ενας αγώνας που αφορά όλους τους διανομείς δικύκλου - είτε είναι μισθωτοί είτε ψευδώς αυτοαπασχολούμενοι freelancer - και όλους όσοι εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με την πρόταση του Σωματείου μας για την ΕΣΣΕ που κατατέθηκε τρεις μήνες νωρίτερα. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρείας, οι οποίοι αν και δεσμεύτηκαν αποφεύγουν να γνωστοποιήσουν γραπτώς τη δική τους αντιπρόταση», αναφέρει. Η τελευταία προσπάθεια του Σωματείου για να πάρει γραπτώς την αντιπρόταση της εργοδοσίας ήταν να τη ζητήσει με επιστολή, για την οποία δεν πήρε απάντηση. «Μετά και από τη συγκεκριμένη εξέλιξη αποφασίσαμε πως ο αγώνας μας το αμέσως επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστεί με δράσεις/κινητοποιήσεις και με την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.) για τις 23 Οκτώβρη προκειμένου να πιέσουμε για τη γραπτή απάντησή της».

Το Σωματείο διεκδικεί: Η εταιρεία να υπογράψει άμεσα τη Συλλογική Σύμβαση και χωρίς καθυστερήσεις. Να κατοχυρωθούν 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο για όλους τους διανομείς είτε είναι μισθωτοί είτε είναι freelancer, με κατώτατο μισθό 1.000 ευρώ (με πρόσθετα τις τριετίες, αργίες, επίδομα ανθυγιεινής). Μέτρα υγείας και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, να δοθούν άμεσα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπονται. Ουσιαστικές αυξήσεις για τους εργαζόμενους στα γραφεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ