Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα!»

Σήμερα η σύσκεψη για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

RIZOSPASTIS

Σύσκεψη για την οργάνωση του αγωνιστικού γιορτασμού των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα μετά από κάλεσμά του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Η πρόσκληση απευθύνεται στα εργατικά σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στα μαθητικά συμβούλια και η σύσκεψη γίνεται στις 19.00 στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος).

Οπως τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων μεταξύ άλλων:

«Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει...

... ότι ο αγώνας του λαού και της νεολαίας "φώτισε" και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντι στους αγώνες του λαού.

... μας δείχνει τον δρόμο της σύγκρουσης με το σύστημα, τις απαγορεύσεις και την καταστολή, μας δείχνει τη δύναμη του οργανωμένου κινήματος.

... ότι το σύνθημα Εξω οι ΗΠΑ - Εξω το ΝΑΤΟ είναι επίκαιρο, ότι ο αγώνας για την ειρήνη και φιλία των λαών συνεχίζεται ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

... με το σύνθημα Ψωμί Παιδεία Ελευθερία, μας δείχνει τον δρόμο ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο στον δρόμο του αγώνα!».

Ηδη τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη αποφάσισαν μία σειρά Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίνεται και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας σημειώνοντας πως «50 χρόνια μετά, και τα μηνύματα, τα διδάγματα της εξέγερσης είναι επίκαιρα για τους αγώνες που δίνουμε σήμερα. Οι αγώνες τα χρόνια της χούντας, των εργαζομένων, των φοιτητών και των μαθητών μας διδάσκουν ότι το δίκιο θα νικήσει! Τιμάμε τους νεκρούς τους Πολυτεχνείου φωνάζοντας τα συνθήματα που αυτοί φώναζαν, διοργανώνοντας τις γιορτές των σχολείων μας, διεκδικώντας και εμείς να έχουμε Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ