Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΙΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑΣ
Κινητοποίηση για τη σίτιση των πρωτοετών φοιτητών

Τη δωρεάν σίτιση όλων των πρωτοετών φοιτητών εξασφάλισαν με μαζική τους κινητοποίηση χτες οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Χημικού, Λογιστικής, Πληροφορικής και ΔΕΤ στο γραφείο της διοίκησης της φοιτητικής μέριμνας αλλά και στη λέσχη σίτισης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι απαίτησαν και πέτυχαν να σιτίζονται δωρεάν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές που είχαν πραγματοποιήσει τη σχετική αίτηση, γεγονός που χωρίς την καθοριστική παρέμβαση των φοιτητών και των συλλόγων τους θα συνέβαινε μετά την 1η Δεκέμβρη και μέχρι τότε οι φοιτητές καλούνταν να πληρώσουν το αντίτιμο των 2,5 ευρώ.

«Τώρα είναι η στιγμή για κάθε φοιτητή να μπει στη μάχη για τη διεκδίκηση δωρεάν σίτισης για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μπορούμε να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς χωρίς να αποτελεί για κανέναν φοιτητή εμπόδιο το αν και κατά πόσο μπορεί να πληρώνει για το φαγητό του!», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας διεκδικούν την εξασφάλιση δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές στην πανεπιστημιακή λέσχη, με μόνη προϋπόθεση την επίδειξη του πάσο, αλλά και φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ