Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ
Με επιτυχία η εκδήλωση για τον Νίκο Ζαχαριάδη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Οκτώβρη στο Βούπερταλ εκδήλωση προς τιμήν του Νίκου Ζαχαριάδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση και 50 χρόνων από τον θάνατο του πρωτοπόρου, μαχητικού λαϊκού ηγέτη και ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν πτυχές της ηρωικής ζωής, της κομματικής δράσης και προσφοράς του Ν. Ζαχαριάδη, με ιδιαίτερη έμφαση στη συμβολή του στην ανάπτυξη, δράση και καθοδήγηση του ηρωικού αγώνα του ΔΣΕ, και τονίστηκε η σημασία να καλλιεργηθεί από μέλη και φίλους, νέους και νέες, η θέληση για γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ, συστηματική μελέτη και αφομοίωση των συμπερασμάτων και της κριτικής αποτίμησής της.

Στη συνέχεια προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε!», αφιερωμένο στον συγκλονιστικό αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα, και διακινήθηκε η έκδοση - αφιέρωμα του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Νίκος Ζαχαριάδης, γέννημα της ταξικής πάλης και του ΚΚΕ - Διδάγματα και συμπεράσματα από την πορεία του κομμουνιστή ηγέτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ