Σάββατο 21 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 22 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποίηση για αξιοπρεπές εισόδημα, ενάντια στη φοροαφαίμαξη

Σε κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, στις 8 Νοέμβρη, καλεί τα σωματεία επαγγελματιών και εμπόρων της Αττικής η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα φορολογικά βάρη, για να διεκδικήσουν «αξιοπρεπές εισόδημα και εξασφάλιση των αναγκών μας». Η ώρα και ο τόπος της κινητοποίησης θα οριστούν τις επόμενες μέρες.

Ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε τους προηγούμενους μήνες, και συντηρείται ακόμα, για τη «φοροδιαφυγή» των επαγγελματιών δεν είναι αθώος, τονίζει στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΟΒΣΑ και σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «κάθε φορά που μια κυβέρνηση επισύρει τον μπαμπούλα της "φοροδιαφυγής", που πάντα στηλιτεύει αλλά ποτέ δεν αποδεικνύει (τι να πρωτοθυμηθούμε, τα περιβόητα "αντικειμενικά κριτήρια" ή το εκβιαστικό "κλείσιμο χρήσεων" στο παρελθόν;) στρώνει τον δρόμο για νέα φορολογικά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι».

Επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση εξέδωσε δελτίο "φορολογικής θυέλλης" που δεν πρέπει να αγνοήσουμε», σημειώνει πως η φορολογία δεν αντιμετωπίζεται ατομικά και πως «τώρα είναι ώρα να δυναμώσουμε τον αγώνα μας» προβάλλοντας αιτήματα, όπως: Καμία νέα φορολογική επιβάρυνση, να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επαναφορά του ατομικού αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ (όπως ήταν πριν από την κρίση) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ