Σάββατο 21 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 22 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στις 29/10 στη Λάρισα

Συναυλία την ίδια μέρα και στην Καρδίτσα

Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς διοργανώνουν την Κυριακή 29 Οκτώβρη στις 18.00, στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, το Παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Στη συναυλία έχουν δηλώσει συμμετοχή αρκετά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές: Χορικός Διθύραμβος, Evita & the Val Boys, ARGON, Sing Along, Τοξικά Απόβλητα, Aladala Band, Ελένη Λαγού, Βλάμηδες, Χαονία, Θάνος Σταυρίδης και dRom, Babo Koro, Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής «Μελωδία», Ορχήστρα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με ερμηνευτές τους: Βασίλη Καρμίρη, Δέσποινα Μαύρου, Νίκο Αλεξόπουλο, Σπύρο Μαγαλιό, Φώτη Παπανικολάου, Μαρία Μπέλλου.

Επίσης συμμετέχει η ορχήστρα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη και ερμηνευτές: Γιώτα Νέγκα, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Μανώλη Φάμελλο.

Ταυτόχρονα αρκετοί καλλιτέχνες, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή όχι, έχουν στείλει μηνύματα στήριξης στο παράρτημα Λάρισας του ΠΜΣ.

Η οικονομική στήριξη των δράσεων αλληλεγγύης στους πληγέντες θα γίνεται με κουπόνια των 5 ευρώ. Θα υπάρχει η δυνατότητα όλοι να τα προμηθευτούν πριν και κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Συζητώντας με τον Αχιλλέα Σίμο, γραμματέα του Παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ, μας είπε: «Η πρωτοβουλία έχει σύνθημα "Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας. Να γίνει φως η αλληλεγγύη μας!". Την στηρίζουν δεκάδες μουσικοί και τραγουδιστές αλλά και σωματεία, φορείς όπως το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας, συνολικά ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος με τα παραρτήματά του.

Η συναυλία επιδιώκει να αναδείξει όλα τα αιτήματα των επιτροπών αγώνα πλημμυροπαθών, των στεκιών αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα για τους καλλιτέχνες διαμορφώθηκαν και ειδικά αιτήματα όπως να εκδοθεί ειδικό επίδομα για τους καλλιτέχνες της Θεσσαλίας τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2023. Επίσης, να καταργηθούν τα δίδακτρα σε όλες τις πλημμυροπαθείς οικογένειες που τα παιδιά τους φοιτούν ή θα γραφτούν σε δομές πολιτισμού».

Συναυλία αλληλεγγύης οργανώνεται την ίδια μέρα και στην Καρδίτσα, σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Μέχρι στιγμής συμμετέχουν ο Διονύσης Τσακνής, τα «Κίτρινα Ποδήλατα» και αρκετοί τοπικοί καλλιτέχνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ