Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
6ο ΤΕΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ανέσυραν βιβλία του 1979!

Αρχές Απρίλη, έφτασαν τελικά τα «νέα» βιβλία για δύο μαθήματα για τους μαθητές του 6ου ΤΕΕ Πειραιά. Συγκεκριμένα, μόλις πριν λίγες μέρες, διανεμήθηκαν τα βιβλία για τα μαθήματα Οργάνωση Αρχείων (των Σπ. Ζευγαρίδη και Γ. Σταματιάδη) και Οργάνωση Γραφείου - Μηχανοργάνωση (του Π. Ι. Φαναριώτη), για τους μαθητές της Β' τάξης, του Α' κύκλου, στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης, στο 6ο ΤΕΕ Πειραιά. Ομως τα δύο αυτά «νέα» βιβλία είναι εκδόσεις του ...1979, και μάλιστα το ένα από τα δύο είναι και ...πολυτονικό!

Το χρονικό, όμως, με τα βιβλία αυτά δεν ξεκίνησε τον Απρίλη του 2002. Το Σεπτέμβρη του 2001 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δόθηκαν στους μαθητές, βιβλία για τα δύο αυτά μαθήματα, τα οποία είχαν «ξεμείνει» από την προηγούμενη χρονιά. Ενα μήνα αργότερα, τον Οκτώβρη τα αποσύρουν και οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με σημειώσεις που τους δίνουν οι καθηγητές από άλλα βιβλία. Τώρα τον Απρίλη τα βιβλία αυτά για μαθήματα που θα κληθούν να εξεταστούν οι μαθητές στις γενικές εξετάσεις είναι εκδόσεων 1979, τα οποία ανατυπώθηκαν το 2002 για να εξυπηρετήσουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Χαρακτηριστικό μάλιστα, είναι και το περιεχόμενο των δύο αυτών βιβλίων. Για παράδειγμα αναφέρονται χαρακτηριστικά παραδείγματα εξέλιξης της περιόδου...1947 - 1968, δηλαδή μόλις κάποιες δεκαετίες πίσω.

Το γεγονός αυτό της αποστολής των δύο αυτών...«υπερσύγχρονων» βιβλίων είναι ένα παράδειγμα της πολιτικής που ακολουθείται στο χώρο της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και το πώς το υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει τους μαθητές που φοιτούν σε αυτή. Απ' ό,τι φαίνεται στο αίτημα των μαθητών να σταλθούν στα σχολειά τους επιτέλους βιβλία σύγχρονα και κατανοητά που να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες, το υπουργείο Παιδείας απαντά με βιβλία... αντίκες 23 χρόνων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ