Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Με αισιοδοξία στη μάχη

Αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών είναι οι φοιτητές και οι σπουδαστές- μέλη και στελέχη της Πανσπουδαστικής Κ. Σ., που φοιτούν στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ της περιοχής.

Την αισιοδοξία τους αυτή την αντλούν από τη μεγάλη απήχηση που βρίσκουν οι θέσεις και οι προτάσεις της Πανσπουδαστικής στους φοιτητές και σπουδαστές, από την ανάπτυξη αντιστάσεων και αγώνων μέσα στις σχολές, από τη μεγαλύτερη ενίσχυση και πλατύτητα των ψηφοδελτίων.

Οπως δηλώνει στο «Ρ» η Ειρήνη Γερογιάννη, στέλεχος της Πανσπουδαστικής, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, «είμαστε αισιόδοξοι ότι σε αυτές τις εκλογές τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια θα βγουν ενισχυμένα, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης στους εκπροσώπους μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τις σπουδές μας και τα πτυχία μας και πλήττει γενικότερα τα συμφέροντα του λαού μας».

Οι φοιτητές της Θεσσαλίας θα ψηφίσουν Πανσπουδαστική για ν' αναπτυχθούν περισσότερο οι αγώνες για λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Προβλήματα όπως η στέγαση, η σίτιση, τα κόμιστρα, οι ελλείψεις σε αίθουσες και καθηγητές, το περιεχόμενο σπουδών.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα των ΤΕΦΑΑ, που εδρεύουν στα Τρίκαλα, όπου, όπως τονίζει η Γιώτα Πολάτου, φοιτήτρια και στέλεχος της Πανσπουδαστικής, «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, όπως οι αθλητικοί χώροι που δεν επαρκούν κ.ά.». Κι επισημαίνει: «Η ενίσχυση της Πανσπουδαστικής θα έχει ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση πιο μαχητικών και διεκδικητικών συλλόγων, που θ' αγωνίζονται για τα συμφέροντα των φοιτητών και όχι των πολυεθνικών».

Στα ΤΕΙ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και στα ΤΕΙ της Λάρισας και της Καρδίτσας, καθώς υπάρχουν πολλοί αγωνιστές σπουδαστές στα ψηφοδέλτια της παράταξης και ακόμα περισσότεροι στις γραμμές του αγώνα για ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.

«Οι σπουδαστές με την ψήφο τους στην Πανσπουδαστική θα πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στα σχέδια κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης», μας λέει η Αννίτα Μαυρίδου, σπουδάστρια των ΤΕΙ Λάρισας, και συνεχίζει: «Ο αγώνας που κάνουμε δεν είναι μόνο κατά της υποβάθμισης των πτυχίων και των σπουδών μας, αλλά παλεύουμε και για το αύριο, για να μη δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα, για να μην πεταχτούμε στην ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ