Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΤΑ
Στο δρόμο οι συμβασιούχοι;

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μείνουν εκτός ΕΛΤΑ συμβασιούχοι που δουλεύουν εκεί εδώ και πολλά χρόνια. Η διοίκηση ετοιμάζει προσλήψεις χωρίς να παίρνει υπόψη την εμπειρία τους και την πολυετή προσφορά τους, η δε κυβέρνηση σιωπά. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις ζητούν τη μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συμβασιούχων ΕΛΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του οργανισμού ότι προχωρά σε προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού αιφνιδιαστικά και αυθαίρετα, χωρίς να προωθεί τους συμβασιούχους που ήδη υπηρετούν σ' αυτές τις θέσεις.

Η ηγεσία του Σωματείου επικαλείται δήλωση του υπουργού Εσωτερικών για όλους τους συμβασιούχους, που επί χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε οργανισμό, ότι θα τους πριμοδοτήσει με μόρια ανά χρονικό διάστημα προϋπηρεσίας και αύξηση του ορίου ηλικίας κατ' αναλογία στις προκηρύξεις που θα αποφασίσει ο κάθε οργανισμός.

Βέβαια, πέρα από τις δηλώσεις, ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση έχει όντως την πολιτική βούληση κι αν την αποδείξει στην πράξη, κανονίζοντας ώστε η προκήρυξη του ΕΛΤΑ να ευνοεί τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων του Οργανισμού. Για την ώρα υπάρχει απλά η κυβερνητική εξαγγελία για προσλήψεις 800 μονίμων μέσω ΑΣΕΠ, για 800 εποχιακούς και 250 μερικής απασχόλησης (τετράωρα), λόγω των τεράστιων κενών που παρατηρούνται πλέον στη διανομή και τις θυρίδες.

Σημειωτέον ότι οι συμβασιούχοι αυτοί εκτιμώνται σε περίπου 400, με τον κύριο όγκο (περίπου 250 άτομα) να απασχολείται στην Αττική, στη διανομή των επιστολών. Πρόκειται για εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις - 8μηνες ή τα καλοκαίρια 4μηνες με πλήρες ωράριο - ανανεώνονται για πολλά χρόνια, ακόμα και επτά έτη στη σειρά. Οπως τονίζουν στελέχη της «Αγωνιστικής Ενότητας» του Σωματείου Ταχυδρόμων Αθήνας, οι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μονιμοποιηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ