Τετάρτη 17 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξαγγελίες για την υδροδότηση των νησιών

Υποσχέσεις για σημαντικές πιστώσεις που θα αφορούν τόσο τη μεταφορά νερού στα άνυδρα νησιά, όσο και τη χρηματοδότηση μελετών και έργων για την υδροδότησή τους, έδωσε χτες ο υπουργός Αιγαίου Ν. Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μ. Σημαντώνη, ο νομάρχης Δωδεκανήσου Σ. Καραγιάννης, ο νομάρχης Κυκλάδων Π. Ρήγας, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Οπως ανέφερε ο Ν. Σηφουνάκης οι πιστώσεις που διατέθηκαν το 2001 για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων ήταν αυξημένες κατά 62% και 45,3% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2000, ενώ αύξηση παρουσίασαν και οι μεταφερόμενες ποσότητες νερού.

Επίσης επισήμανε ότι στα άνυδρα νησιά θα πρέπει: Να προχωρήσει η εκμετάλλευση των υφάλμυρων νερών με την εγκατάσταση εργοστασίων αφαλάτωσης. Να βελτιωθούν οι υποδομές με αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης για να περιοριστούν οι απώλειες. Να υπάρξει σωστή διαχείριση του μεταφερόμενου νερού με υδροφόρες. Να προχωρήσει η κατασκευή μικρών φραγμάτων ανάσχεσης για την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα και την αντιστροφή της υφαλμύρωσης. Να συνεχιστεί η κατασκευή λιμνοδεξαμενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ