Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επεκτείνεται η απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Σε ένα ακόμα μεγάλο εργοστάσιο του κλάδου επεκτάθηκε από τη Δευτέρα η μεγάλη απεργία στις αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ που έχει ξεκινήσει από τις 13 Σεπτέμβρη.

Η ηγεσία του κλαδικού συνδικάτου United Auto Workers (UAW) αποφάσισε την επέκταση της απεργίας στο εργοστάσιο συναρμολόγησης «Sterling Heights» (SHAP) της «Stellantis» στο Μίσιγκαν, όπου δουλεύουν 6.800 μέλη του σωματείου.

Πλέον οι απεργοί στις εταιρείες «Ford», «General Motors» και «Stellantis» ξεπερνούν τους 40.000 εργαζόμενους. Συνολικά στον κλάδο (και εκεί που δεν έχει κηρύξει απεργία) το συνδικάτο έχει 146.000 μέλη.

Η «Stellantis», ιδιοκτήτης της «Chrysler», της «Jeep», της «Ram», της «Dodge» και της «Peugeot» μεταξύ άλλων, δήλωσε «αγανακτισμένη» από την απόφαση, απειλώντας για επιπτώσεις «που θα διαρκέσουν» τόσο στον κλάδο όσο στην τοπική και την εθνική οικονομία.

Οι απεργοί διεκδικούν ουσιαστική αύξηση των μισθών, μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, βελτίωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και συνταξιοδοτικών προγραμμάτων, ισχυρότερη εργασιακή ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ