Τετάρτη 25 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
Συνέχεια στο σίριαλ για την προεδρία του σώματος

Αδιέξοδα φαίνεται ότι παραμένουν τα εσωκομματικά παζάρια στους Ρεπουμπλικάνους για την εκλογή νέου προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, θέση που παραμένει κενή από τις 3 Οκτώβρη, όταν καθαιρέθηκε ο Κέβιν Μακάρθι.

Χτες, μετά από αλλεπάλληλες εσωκομματικές ψηφοφορίες στην κοινοβουλευτική ομάδα, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τη θέση αναδείχθηκε ο Τομ Εμερ, ωστόσο από την αρχή φαινόταν απίθανο να συγκεντρώσει τις 217 ψήφους που απαιτούνταν για να εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ισχνή πλειοψηφία στο σώμα, με 221 βουλευτές. Ηδη όμως κατά την τελική εσωκομματική ψηφοφορία χτες, 26 βουλευτές του κόμματος αρνήθηκαν να στηρίξουν τον Εμερ, ο οποίος τελικά λίγες ώρες μετά αποσύρθηκε από την κούρσα εκλογής.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, είχε τοποθετηθεί αρνητικά για τον Εμερ και είχε προαναγγείλει ότι «μου φαίνεται ότι είναι τελειωμένος»...

Υπενθυμίζεται ότι μετά την καθαίρεση του Κ. Μακάρθι, υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων αναδείχθηκαν διαδοχικά ο Στιβ Σκαλίζ και ο Τζιμ Τζόρνταν, ωστόσο και οι δύο αναγκάστηκαν να αποσυρθούν καθώς απέτυχαν να συγκεντρώσουν τη στήριξη 217 βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ