Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ
Κλιμακώνουν οι εργαζόμενοι ενάντια στις απολύσεις στην καθαριότητα

Με μαχητική πορεία χτες το πρωί από το Πανεπιστήμιο Πατρών ως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου - Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και συγκέντρωση έξω από τον χώρο, εργαζόμενοι της καθαριότητας του Πανεπιστημίου, διοικητικοί υπάλληλοι και άλλο προσωπικό κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην είσοδο εργολάβων και την απόλυση των 90 εργατοϋπαλλήλων που προμηνύεται.

Πρόκειται για συμβασιούχους καθαριστές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, που δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο για χρόνια, με συμβάσεις ομηρίας - ορισμένου χρόνου, οι οποίες αναμένεται να βρεθούν στον δρόμο στο τέλος του μήνα με τη δικαιολογία της λήξης της σύμβασής τους, προκειμένου η καθαριότητα να παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία μετά από σχετικό διαγωνισμό.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους, από κοινού με τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, φοιτητικούς συλλόγους και το Εργατικό Κέντρο, απαίτησαν, μεταξύ άλλων και από τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παράταση των συμβάσεών τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (χωρίς όρο ότι με την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης απολύονται), να μην παραδοθεί η καθαριότητα στους εργολάβους, να ακυρωθούν οι διαγωνισμοί γι' αυτόν τον σκοπό και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

«Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η μερική δουλειά, τα μερικά δικαιώματα, η μερική ζωή. Καμία αναμονή!», διατράνωσαν για ακόμη μία φορά, μαζί με το σύνθημα «Εξω οι εργολάβοι από τις σχολές, μόνιμη δουλειά στους καθαριστές».

Το απόγευμα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ενώ συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στο Πανεπιστήμιο, με τρίωρες στάσεις εργασίας (σήμερα Πέμπτη 7 π.μ. - 10 π.μ.). Επιπλέον, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12 μ. Καλεί σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέευση του σωματείου σήμερα για τη λήψη νέων αποφάσεων.

Στις δύο χτεσινές κινητοποιήσεις στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, όπως και φοιτητικοί σύλλογοι με αποφάσεις τους. Τον αγώνα τους στηρίζει επίσης το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ