Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Με διπλάσιο αριθμό ταινιών (120 φέτος, 62 πέρσι) θα διεξαχθεί το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Χαμηλές Πτήσεις» στις 27 και 28/4, ταυτόχρονα σε Αθήνα («Απόλλων»), Θεσσαλονίκη («Ολύμπιον»), Αλεξανδρούπολη («Αλφα Οντεόν») και Ηράκλειο («Αστόρια»).

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν εξ ολοκλήρου μαθητές λυκείων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης και της Θράκης, που συμμετέχουν στο κοινό πρόγραμμα των υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας «Πάμε σινεμά;». Με τη βοήθεια επαγγελματία σκηνοθέτη, με παροχή των απαραίτητων τεχνικών μέσων και συμπαράσταση των καθηγητών τους, οι μαθητές έγραψαν το σενάριο, σκηνοθέτησαν και έκαναν το μοντάζ μιας πεντάλεπτης ταινίας μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα. Οι ταινίες γυρίστηκαν στο σχολείο και στο άμεσο περιβάλλον των παιδιών, τα οποία μοιράστηκαν κυκλικά κάθε ειδικότητα ενός κινηματογραφικού συνεργείου για να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.

Η λήξη του φεστιβάλ και η βράβευση των ταινιών θα γίνει στις 28/4, 8.30 μ.μ., ταυτόχρονα στις τέσσερις πόλεις και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1.

Σημειώνουμε ότι το πρόγραμμα «Πάμε σινεμά;» ξεκίνησε το 1998 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και το έχουν παρακολουθήσει 115.000 μαθητές. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε το 2000 και το παρακολούθησαν 38.000 μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ