Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Μηνύματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη αλλά και αγωνιστικής διεκδίκησης αιτημάτων τους έστειλαν μαθητές

Το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, αλλά και αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων τους για δωρεάν Παιδεία για όλους και επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους, έστειλαν το πρωί της Τρίτης μαθητές σε σχολεία της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Στη Ζάκυνθο, μαθητές του 1ου ΓΕΛ σχημάτισαν με τις τσάντες τους ένα μεγάλο σήμα της ειρήνης στο προαύλιο του σχολείου τους και απαίτησαν να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού.

Παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση του σχολείου τους, με συχνή έλλειψη νερού, προβλήματα σε καρέκλες, πίνακες, γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, διαλυμένα παγκάκια και αίθουσες που πλημμυρίζουν στις βροχές.

Απαίτησαν επίσης να καταργηθούν η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καθώς και να γίνουν προσλήψεις καθηγητών Πληροφορικής και Θρησκευτικών. Αμεσα να βελτιωθεί η κατάσταση στο σχολείο με αντικατάσταση όλων των φθαρμένων υλικών, επισκευή αιθουσών και γηπέδων, να λυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη νερού.

Στο Αργοστόλι, στην κεντρική πλατεία συγκεντρώθηκαν μαθητές από το 1ο και το 2ο ΓΕΛ, καθώς και από το ΕΠΑΛ, απαιτώντας αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, σχολεία χωρίς προβλήματα, διευκόλυνση της πρόσβασης σε αυτά και μέτρα προστασίας τους στους δρόμους, καθώς πριν δύο χρόνια σημειώθηκε σοβαρό ατύχημα στην περιοχή Φαραώ και μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί μέτρα όπως φανάρια, διαγραμμίσεις κ.λπ.

«Δώστε λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία» ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στην πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Αργοστολίου, με τους μαθητές να καταλήγουν στο δημαρχείο και να επιδίδουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ