Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τον εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στη νεολαία και στον λαό της Πάτρας, αλλά και στα εργατικά συνδικάτα, στους φοιτητικούς συλλόγους, στους μαθητές και στα συμβούλιά τους, σε κάθε λαϊκό φορέα, να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιιμπεριαλιστική πορεία της 17ης Νοέμβρη, με συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. έξω από τα γραφεία του (Κολοκοτρώνη 20), απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Στη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, για τη διοργάνωση των αγωνιστικών εκδηλώσεων της επετείου των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, συμμετείχαν πλήθος φοιτητικών συλλόγων και εκπρόσωποι συνδικάτων και μαζικών λαϊκών φορέων.

Οπως αναφέρθηκε εισηγητικά από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Δημήτρη Μαρμούτα, ανήμερα της επετείου, στις 10.30 π.μ., θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών και στο κτίριο της παλιάς Ασφάλειας.

Παράλληλα, όλο το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι δράσεις έκφρασης αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, ενώ συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και μαζικοί φορείς κλήθηκαν να αναδείξουν τα ιστορικά συμπεράσματα και το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, με εκδηλώσεις, περιοδείες, παρεμβάσεις, Γενικές Συνελεύσεις, φτάνοντας σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, αλλά και στις γειτονιές της πόλης.

Στη Λάρισα

Τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές του λαού για τα κέρδη των λίγων, που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος, συζήτησαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και άλλων μαζικών φορέων, στη σύσκεψη που οργάνωσε τη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή και τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των επιτροπών πλημμυροπαθών της Λάρισας, που αγωνίζονται καθημερινά για να σταθούν όρθιοι.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να στηριχτούν μια σειρά δράσεις αλλά και να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες όπως:

-- Αύριο Πέμπτη κινητοποίηση στις 8 μ.μ. στο δημαρχείο Λάρισας, όπου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητηθεί η επικύρωση των μέτρων στήριξης που είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή για τους πλημμυροπαθείς.

-- Συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση των συνταξιούχων στην Αθήνα στις 24 Νοέμβρη.

-- Συμμετοχή στη 48ωρη πανελλαδική απεργία των υγειονομικών στις 29 και 30 Νοέμβρη.

Αποφασίστηκε επίσης να οργανωθεί πανθεσσαλική σύσκεψη φορέων την Κυριακή 26 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, για τα προβλήματα των πλημμυροπαθών.

Οσον αφορά τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου, αποφασίστηκε ότι η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

  • Στη Ζάκυθο, σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιείται σύσκεψη για την οργάνωση του εορτασμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ