Πέμπτη 18 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Δεν αδειάζει»...

Ως υπεύθυνο για την υπολειτουργία του παραρτήματος Θεσσαλίας του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ κατηγορούν τον πρόεδρό του Στ. Τσουκαλά, δυο από τους συμβούλους του ΙΝΕ, οι Β. Ζωγράφος και Παν. Χαραλάμπους. Οι δυο σύμβουλοι αναφέρουν ότι εδώ και έξι μήνες δε συνεδρίασε ούτε μια φορά το ΔΣ του ΙΝΕ και ζητούν από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να παρέμβουν ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του, με συλλογικότητα και διαφάνεια.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο διάστημα των τελευταίων έξι μηνών ο πρόεδρος του ΙΝΕ Στ. Τσουκαλάς - μαζί με κάποιους «κολλητούς» του - ασχολούνταν με το διαβόητο «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για την αντιμετώπιση της ανεργίας», που μπαίνει σε εφαρμογή στο Νομό Λάρισας. Και για να το φέρει εις πέρας, έπρεπε να είναι σε συχνή επαφή με τη Χαριλάου Τρικούπη, την Πατησίων 69 και τη Μαρίνου Αντύπα στη Λάρισα - για τα «ρουσφέτια» κλπ. χρειάζεται να παίρνει «γραμμή» - οπότε δεν «άδειαζε» ν' ασχοληθεί με το ΙΝΕ.

Τον Στ. Τσουκαλά, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, που μετέχει στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όρισε ως εκπρόσωπο των εργαζομένων στη δομή του Προγράμματος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος, παρά την αντίθεση του ΕΚΛ, που κατήγγειλε ότι το Πρόγραμμα δεν αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας, αλλά στην οικονομική ενίσχυση των εργοδοτών - αυτούς χρηματοδοτεί με πάνω από 10 δισ. δραχμές, επιδοτώντας τους με 7.000 δραχμές ημερησίως, για κάθε άτομο που θα προσλάβουν - και στο «τάισμα» κάποιων «επιτήδειων» και «κομπιναδόρων», οι οποίοι ασχολούνται με τέτοιου είδους προγράμματα. Να σημειωθεί, δε, ότι τα χρήματα που ...κονομάνε βιομήχανοι και «κομπιναδόροι» είναι των εργαζομένων, αφού το εν λόγω Πρόγραμμα χρηματοδοτείται, κατά 80%, από κονδύλια ειδικού λογαριασμού του ΟΑΕΔ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ