Πέμπτη 9 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απολύσεις και στη ΧΑΛΚΟΡ

Και η εταιρεία ΧΑΛΚΟΡ στα Οινόφυτα (Ομιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ) προστίθεται στις μεγάλες βιομηχανίες που τις τελευταίες βδομάδες έχουν ξεκινήσει μπαράζ απολύσεων, στο πλαίσιο «προσαρμογών» της παραγωγικής τους δραστηριότητας και άλλων μέτρων θωράκισης της κερδοφορίας τους. Με τους βιομήχανους να βλέπουν πιθανούς κλυδωνισμούς της οικονομίας το επόμενο διάστημα, έως και ξέσπασμα νέας κρίσης, οι εργαζόμενοι ήδη «πληρώνουν» το τίμημα της κούρσας ισχυροποίησης των ομίλων και της ανταγωνιστικότητας σε επιχειρήσεις όπως ΣΙΔΕΝΟΡ (που ανήκει στον ίδιο όμιλο), PFIZER, στον υποκλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών κ.λπ.

Τις νέες απολύσεις στην εταιρεία ΧΑΛΚΟΡ καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Βοιωτίας, απαιτώντας την ανάκλησή τους, την πρόσληψη στον Ομιλο όλων των εργολαβικών εργαζομένων και ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Η εταιρεία επικαλείται την «αναδουλειά» για τις απολύσεις και τις υποχρεωτικές άδειες που μοιράζει, με το Σωματείο να θυμίζει ότι το προηγούμενο διάστημα επικρατούσαν συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης προκειμένου να πιαστούν οι στόχοι παραγωγής. Τονίζει ότι «όταν θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους "μας γνωρίζουν και μας ζητάνε να βάλουμε πλάτη", μόλις λίγο πέσει η δουλειά απευθείας μας απολύουν και μας πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα».

Σημειώνει επίσης ότι ο Ομιλος καταγράφει κύκλους εργασιών δισεκατομμυρίων και εκατομμύρια κέρδη κάθε χρόνο, βγαλμένα από τη δουλειά και τον κόπο των εργαζομένων, επιδοτείται με κρατικό χρήμα από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ την ίδια στιγμή οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν καθηλωμένοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ