Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΟΔΥ
Με απεργία και διαμαρτυρία διεκδίκησαν σταθερή δουλειά

Eurokinissi

Με 24ωρη απεργία και διαμαρτυρία στη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη λήξη των συμβάσεων και την ανεργία, έδωσαν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη δουλειά.

Οι συμβάσεις περίπου 1.000 εργαζομένων πανελλαδικά λήγουν στο τέλος του Νοέμβρη. Ετσι, το προσωπικό που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή την τριετία της πανδημίας του κορονοϊού, στελεχώνοντας τις Κινητές Μονάδες Υγείας, κινδυνεύει να πεταχτεί τώρα στην ανεργία. Σε ανάλογη θέση βρίσκονται οι εργαζόμενοι μιας σειράς ειδικοτήτων που δουλεύουν σε δομές και camps φιλοξενίας προσφύγων, μέσω του προγράμματος PHILOS, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν τον Φλεβάρη του 2024, ενώ τους οφείλονται δεδουλευμένα από το 2022.

«Τέρμα πια η κοροϊδία», διαδήλωσε με το πανό του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ. «Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τον αγώνα μας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα!», τονίζει στην ανακοίνωσή του. Η απεργία της Παρασκευής δεν ήταν η πρώτη, καθώς είχε προηγηθεί ανάλογη κινητοποίηση στις 2 Νοέμβρη. Οπως λένε οι εργαζόμενοι, κυβέρνηση και ΕΟΔΥ επιδιώκουν να ξεμπερδέψουν με τον αγώνα τους για σταθερή δουλειά, μέσα από μια τρίμηνη παράταση που απλά θα μεταθέσει την προοπτική της ανεργίας στις αρχές του 2024.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα. Μετέφερε τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματά τους και ενημέρωσε για τις Ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν, με επίκεντρο την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή εργασία. Οπως επεσήμανε, είναι εγκληματικό να απολύονται εργαζόμενοι που έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε κρίσιμους τομείς, όπως η Υγεία και το Προσφυγικό, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες ανάγκες δεν καλύπτονται και υπάρχουν σημαντικά κενά και ελλείψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ