Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κλιμάκωση του αγώνα με νέο συλλαλητήριο ενάντια στη φορολεηλασία

Στους δρόμους με κλειστά μαγαζιά και γραφεία στις 22 Νοέμβρη κατεβαίνουν μικροί επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες

Κλίμα ξεσηκωμού επικρατεί στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς επαγγελματίες και στους επιστήμονες, ενάντια στο νομοσχέδιο για τη φορολογία, που φέρνει νέα σαρωτική επίθεση στο εισόδημά τους.

Ο αγώνας τους κλιμακώνεται, μετά το συλλαλητήριο που οργάνωσε στις 8 Νοέμβρη η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) μαζί με Σωματεία - Ενώσεις ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες.

Επόμενος μεγάλος αγωνιστικός σταθμός είναι η Τετάρτη 22 Νοέμβρη, οπότε θα βρεθούν ξανά στον δρόμο οι μικροί επαγγελματίες και οι επιστήμονες από μια σειρά κλάδων που πλήττονται.

Κάλεσμα μαζικής κινητοποίησης για εκείνη τη μέρα απευθύνει η ΟΒΣΑ, με κλειστές βιοτεχνίες, μαγαζιά και γραφεία, συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ΟΒΣΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους και αυτοκινητιστές που με το πρόσφατο συλλαλητήριο είπαν βροντερό «όχι» στο νομοσχέδιο και σημειώνει: «Συνεχίζουμε δυναμικά. Ακυρώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για νέα φοροεπιδρομή στους μικρούς επαγγελματίες».

Η ΟΒΣΑ προβάλλει τις διεκδικήσεις:

-- Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης.

-- Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.

-- Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.

-- Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ