Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕUROLEAGUE
Αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟ

Αν και με αρκετό άγχος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε χθες στο ΟΑΚΑ της Ζαλγκίρις Κάουνας με 73-71 για την 8η αγωνιστική της Euroleague, ανοίγοντας νικηφόρα τη βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων στη διοργάνωση. Με την επιτυχία οι «πράσινοι» ανέβασαν τον απολογισμού τους στο 4-4, διατηρούμενοι κοντά στην οκτάδα.

Σε ένα παιχνίδι - ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του, οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνάντησαν αρκετά προβλήματα απέναντι στην κλειστή λιθουανική άμυνα. Βρέθηκαν έτσι να κυνηγούν στο σκορ σε όλο το πρώτο μέρος, χωρίς ωστόσο να αφήσουν τους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν (13-15 στο 10', 36-38 ημίχρονο). Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, με μπροστάρηδες αρχικά τον Μήτογλου, τον Γκραντ με μια σειρά καλές άμυνες και τον Σλούκα με κρίσιμα καλάθια, ωστόσο η Ζαλγκίρις δεν τα παράτησε (53-52 στο 30'). Μετά από μια αμφίρροπη τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα στο τελευταίο δίλεπτο, παίρνοντας τη νίκη με τις βολές του Σλούκα και του Γκριγκόνις, καθώς και δύο καθοριστικές άμυνες στα τελευταία 14 δευτερόλεπτα.

Κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και ...απουσίες ο Ολυμπιακός

Στον απόηχο της νίκη του στο ουδέτερο Βελιγράδι επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (70-74), αλλά και του νέου σοκ που προκάλεσε ένας ακόμα τραυματισμός παίκτη, του Γουίλιαμς - Γκος, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα για την 9η αγωνιστική της Euroleague (21.15 - Novasports Prime). Να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός γκαρντ υπέστη θλάση στο δικέφαλο και θα απουσιάσει για τουλάχιστον έναν μήνα, προσθέτοντας επιπλέον προβλήματα στον τεχνικό του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα. Την ίδια ώρα, ενόψει του αποψινού αγώνα εκτός θα είναι και ο Μιλουτίνοφ, ενώ αμφίβολη παραμένει και η συμμετοχή του ΜακΚίσικ. Στο περιθώριο των προβλημάτων ο Ολυμπιακός επιδιώκει σήμερα να κλείσει με 2 στα 2 τη βδομάδα των διπλών υποχρεώσεων στη διοργάνωση, προκειμένου να εδραιωθεί στις θέσεις εντός της οκτάδας.

Στις δηλώσεις του μπροστά στο ματς, αναφορικά με τον Ερυθρό Αστέρα ο Γ. Μπαρτζώκας στάθηκε στις αλλαγές στο παιχνίδι του τις οποίες έφερε η αλλαγή προπονητή με την έλευση του Γιάννη Σφαιρόπουλου, εστιάζοντας ειδικά στην άμυνα με ένταση που παίζει η σερβική ομάδα. Παρά δε τις απουσίες, εξέφρασε εμπιστοσύνη στους παίκτες του και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα που θα παρουσιάσουν απόψε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ