Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Πλούσια δραστηριότητα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα 50 χρόνια του Πολυτεχνείου

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα ξεδιπλώνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων ενόψει της 50ής επετείου του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου.

Εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες συνεχίζονται ως εξής:

Σήμερα, Παρασκευή

Η ΤΟ Δήμου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής, σκίτσου και ποιημάτων, στις 12.00, στην Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ.

Στο Κιλκίς αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι, στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, στις 20.00. Συμμετέχουν: Αντωνιάδης Βασίλης (μπουζούκι), Αλτιπαρμακίδου Ρία (τραγούδι), Δεβετζή Βίκυ (τραγούδι, πιάνο), Ελευθεριάδης Αλέξανδρος (κιθάρα), Μακρίδης Μπάμπης (κιθάρα, κρουστά), Μπάμπης Ευριπίδης (κιθάρα, τραγούδι), Νικολαΐδου Σταυρούλα (τραγούδι). Διαβάζουν: Αθανασιάδης Θοδωρής, Λιαρετίδου Ελένη, Σμυδάκη - Χαμουρούδη Καλλιόπη, Τεμεκενίδου Μέμα, Φαχουρίδου Βίκυ. Επιμέλεια κειμένων και σκηνοθεσία: Λιαρετίδου Ελένη. Επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού: Καλλιστρατίδης Αποστόλης.

Στην Καλαμάτα, εγκαίνια έκθεσης της ΚΝΕ στο Πνευματικό Κέντρο, που θα διαρκέσει έως τις 19/11. Ωρες λειτουργίας 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00.

Στη Χαλκίδα, στις 20.30, στα γραφεία του ΚΚΕ (Σαμαρτζή 24), εκδήλωση υποδοχής νέων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θα μιλήσει η Ζωή Χαμάμη, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

Αύριο, Σάββατο

Στο Περιστέρι, στις 19.30, στο Μουσείο Εθνικής - ΕΑΜικής Αντίστασης (Εθνικής Αντιστάσεως 33). Θα μιλήσει ο Γιώργος Κατσίκας, Γραμματέας της ΤΟ Περιστερίου - Νοτιοδυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι.

Στην Πετρούπολη, στις 19.30, στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο (Εθνικής Αντιστάσεως 61). Θα μιλήσει η Ηρώ Κοτσαμπά, μέλος του ΣΠ Αττικής της ΚΝΕ.

Στην Καισαριανή, στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού «Ανδρέας Λυκουρίνος» (Ερυθρού Σταύρου 29). Θα μιλήσει ο Γιώργος Βασιλείου, μέλος του ΓΠ Αττικής της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση με την Φωτεινή Καραβίδα, μέλος της ΚΝΕ την περίοδο της δικτατορίας.

Στην Κομοτηνή, στις 19.00, στην Παλιά Νομική (κτίριο Τμήματος Παρευξεινίων, Αίθουσα 2). Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Θα ακολουθήσει μικρό μουσικό αφιέρωμα.

Στην Καστοριά, στις 18.00, στο καφέ «Μαμούθ». Θα μιλήσει ο Μιχάλης Τσακλίδης, μέλος του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Στη Ζαγορά Μαγνησίας, στις 17.00, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Γιάνης Κορδάτος», παρουσιάζεται έκθεση πυρογραφίας, θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και θα μιλήσει ο Βασίλης Τσαπράζης, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ