Παρασκευή 17 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση

Την Κυριακή 19/11, στο Παλαί ντε Σπορ, με συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι

Μεγάλη πολιτική, πολιτιστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, με συναυλία - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι, οργανώνει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 19 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι συντελεστές της συναυλίας - αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι είναι:

Καλλιτεχνική επιμέλεια - διεύθυνση ορχήστρας: Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Τραγουδούν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Δημήτρης Μπάσης, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Παίζουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Ζαρμπούτης (μπουζούκι), Νίκος Γερακέλλης (μπουζούκι), Μιχάλης Ατσάλης (ακουστική & ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μαρίνα Τσοκάνη (πιάνο - πλήκτρα), Χρήστος Παπαδόπουλος (πνευστά), Αντωνία Τσολάκη (μπάσο), Γιάννης Καρακασίδης (ντραμς).

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη» ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του ΓΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, δήλωσε: «Η μεγάλη συναυλία για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου δεν είναι απλά ένα μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του αγώνα, που θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Είναι μια μεγάλη συνάντηση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, με όσους εμπνεύστηκαν και συνέχισαν τους αγώνες τους τις δεκαετίες του '80 και του '90, μέχρι τις νεότερες γενιές. Από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, στους μεγάλους εργατικούς αγώνες της δεκαετίας του '80, στις τεράστιες μαθητικές κινητοποιήσεις τη δεκαετία του '90, στις διαδηλώσεις ενάντια στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, έως τη λαοθάλασσα για το έγκλημα στα Τέμπη και τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη. Σε όλους τους αγώνες μας συντρόφευσαν και μας ενέπνευσαν τα ίδια τραγούδια, οι ίδιοι δυνατοί στίχοι.

Η εκδήλωση της Κυριακής είναι ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους αυτούς. Σε όσους κρατούν τη φλόγα αναμμένη κόντρα στον δύσκολο συσχετισμό, σε όσους ονειρεύονται να ζήσουν κι άλλους «ζεστούς» Νοέμβρηδες. Αλλά και σε όσους είδαν τα τελευταία χρόνια τις προσδοκίες τους να διαψεύδονται και τώρα έρχονται ξανά δυναμικά στο προσκήνιο της ταξικής πάλης μαζί με το ΚΚΕ. Η πολιτική ομιλία από την συντρόφισσα Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα δώσει αυτό το στίγμα, μαζί με τα σημαντικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τον ηρωικό λαϊκό ξεσηκωμό για τη σύγχρονη πάλη. Τα 33 τραγούδια που έχουν ετοιμαστεί να παρουσιαστούν, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και από σπουδαίους ερμηνευτές, θα ζεστάνουν τις καρδιές όλων όσοι θα είναι την Κυριακή το βράδυ στο Παλαί. Η κόκκινη ρωγμή του 1973 θα είναι για πάντα έμπνευση για τους νέους λαϊκούς ξεσηκωμούς της εποχής μας και τα τραγούδια του αγώνα θα μας το υπενθυμίσουν με τον καλύτερο τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ