Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζεται η απεργία στη «Nexi»

Συγκέντρωση στα δικαστήρια ενάντια στην ποινικοποίηση της πάλης τους

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται από την προηγούμενη Παρασκευή δεκάδες εργαζόμενοι στο τμήμα «Industrial Services» της επιχείρησης «Nexi Processing Services Greece Μονοπρόσωπη ΑΕ», απαιτώντας να μην προχωρήσει η απόφαση της εργοδοσίας για μεταφορά του τμήματος με απόσχιση στην MBS (θυγατρική της «Mellon Technologies»), να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δεδουλευμένα του προσωπικού, να υπογραφεί επιχειρησιακή Σύμβαση με το κλαδικό Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου από τον νέο ιδιοκτήτη.

Σήμερα το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου καλεί σε συγκέντρωση και συνέλευση στις 2.30 μ.μ. έξω από την πύλη της επιχείρησης στο Κρυονέρι, ενώ καλεί και τους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης να συμμετάσχουν, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σ' αυτόν τον αγώνα. Γι' αυτόν τον λόγο το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων «Nexi» (πρώην «First Data») έχει κηρύξει στάση εργασίας (1 μ.μ. - 5 μ.μ.) και καλεί στη συγκέντρωση στις 2.30 π.μ.

Προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα

Χθες έγινε γνωστό ότι η εργοδοσία της «Nexi» προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις παράνομες και καταχρηστικές, σε μια προφανή προσπάθεια να φοβίσει τους εργαζόμενους. Το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και το επιχειρησιακό Σωματείο καταγγέλλουν την εργοδοσία, τονίζοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Σε κάθε περίπτωση, την ώρα της εκδίκασης χθες οι εργαζόμενοι απεργοί πραγματοποίησαν μαζικά συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δίκαια αιτήματά τους.

Επιπλέον, μετά την προσφυγή της εργοδοσίας στα δικαστήρια το ΔΣ του Συνδικάτου συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε να κηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων του κλάδου σήμερα (12 μ. - 4 μ.μ.), προκειμένου να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τον αγώνα των εργαζομένων στη «Νexi».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ