Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΣΚ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ούτε βήμα πίσω από τα κατακτημένα δικαιώματά μας!

Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα «σπασμένα» κυβέρνησης - «Hellenic Train» και τα αποτελέσματα των υποδομών - ρημαδιό

Τα σχέδια της «Hellenic Train» για μειώσεις μισθών και επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (ΔΕΣΚ) Σιδηροδρομικών, με αφορμή τα μέτρα που προωθεί η εργοδοσία, σε μια προσπάθεια να φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων τις συνέπειες των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες που διέλυσαν μεγάλο μέρος του σιδηρόδρομου.

Γι' αυτά τα απαράδεκτα μέτρα η εργοδοσία ενημέρωσε πρόσφατα τα σωματεία του χώρου, με τη ΔΕΣΚ να τα γνωστοποιεί στους εργαζόμενους: «Πάγωμα» της αύξησης των 30 ευρώ, μείωση κατά 10% όλων των επιδομάτων ευθύνης, μείωση της αποζημίωσης των τρενοχιλιομέτρων, του επιδόματος ελέγχου στα εμπορεύματα (από 5 σε 3 ευρώ) και του τεχνικού επιδόματος (από 1,5 σε 1 ευρώ τη μέρα). Ακόμα, η εργοδοσία ζητά από τους εργαζόμενους να δεχθούν την περικοπή κατά δύο των ημερών εργασίας τους ανά μήνα, για τους επόμενους 9 μήνες.

Η ΔΕΣΚ υπογραμμίζει πως «είναι παραμύθι για αφελείς ότι τα δικαιώματά μας θα διασφαλιστούν αν η εταιρεία πετύχει μέσα από τη δική μας παραχώρηση να ξαναβρεθεί στην κερδοφορία. Η ζωή το αντίθετο αποδεικνύει».

«Ούτε βήμα πίσω από τα κατακτημένα δικαιώματά μας!», είναι το σύνθημα - κάλεσμα πάλης προς τους εργαζόμενους που απευθύνει η ΔΕΣΚ, το οποίο δήλωσαν και με την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εταιρείας προχτές.

Η ΔΕΣΚ ξεκαθαρίζει ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν πρέπει να δεχθούν μειώσεις μισθών, αλλά πρέπει να απαιτήσουν και αυξήσεις για να αντιμετωπίσουν την έκρηξη της ακρίβειας.

Καλεί τα τρία σωματεία της επιχείρησης να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις, να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, για την υπεράσπιση μισθών και δικαιωμάτων, και πιο συγκεκριμένα: Για να μην «παγώσουν» οι προσλήψεις προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα. Να μην αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων. Να ληφθούν μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων. Να δρομολογηθούν άμεσα τρένα στο λειτουργικό κομμάτι του σιδηρόδρομου. Να μην υπάρξει καμιά περικοπή δρομολογίων. Αμεσα να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης της κυκλοφορίας και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ