Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
«Διορία» μέχρι την Πέμπτη στην κυβέρνηση για συνάντηση ενόψει της λήξης των συμβάσεων

Σε ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα | Σύσκεψη σωματείων και φορέων στις 17 Δεκέμβρη

Να οριστεί μέχρι την Πέμπτη 30 Νοέμβρη συνάντηση με τα Σωματεία, ώστε η κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες λήγουν στο τέλος του έτους, και συνολικότερα για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.

«Το αίτημά μας είναι: Ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων, διασφάλιση της μισθοδοσίας, σύσταση επιτροπής που θα ελέγξει αν οι περικοπές στη μισθοδοσία των εργαζομένων έχουν ξεπεράσει τα πλαίσια που ορίζει ο νόμος, σχέδιο, υλικά και ανταλλακτικά για την προετοιμασία επαναλειτουργίας, πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων και του νέου ιδιοκτήτη», τονίζει στην επιστολή του το Σωματείο.

Κάνει αναφορά στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και σημειώνει:

«Η μέχρι σήμερα τοποθέτηση της κυβέρνησης και οι αιτιολογικές εκθέσεις στα νομοσχέδια που έχει ψηφίσει για τη ΛΑΡΚΟ είχαν τη λογική "η ΛΑΡΚΟ θα παραδοθεί στον νέο ιδιοκτήτη εν λειτουργία, αυτός θα διαλέξει όσους θέλει και όσοι δεν προτιμηθούν θα ενταχθούν σε κοινωνικά προγράμματα".

Μάλιστα, η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης ήταν ότι αμέσως μετά τις εκλογές, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και των εργαζομένων.

Εφόσον υπάρχει νέος ιδιοκτήτης στη ΛΑΡΚΟ, έχει καταθέσει business plan και υπάρχει προοπτική επαναλειτουργίας της, αλλά παράλληλα υπάρχει και αντιδικία που αντικειμενικά θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η κυβέρνηση ως υπεύθυνη του σχεδίου εκκαθάρισης εν λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και ιδιωτικοποίησής της με σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας της, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει την παραμονή των εργαζομένων μέσα στην ΛΑΡΚΟ μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και με ευθύνη της να υπάρξει διάλογος μεταξύ του νέου ιδιοκτήτη και των εργαζομένων».

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας μέσα από μια σειρά πρωτοβουλίες και δράσεις θα ενημερώνει τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία των χωριών γύρω από το εργοστάσιο για τις τελευταίες εξελίξεις, καλώντας σε ετοιμότητα για κλιμάκωση του αγώνα αλλά και σε συμμετοχή στην πλατιά σύσκεψη σωματείων και φορέων που διοργανώνουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στη Λάρυμνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η απομάκρυνση των εργαζομένων από το εργοστάσιο είναι άκρως επικίνδυνη(2024-06-29 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός! Να αποσυρθεί η εγκληματική τροπολογία, να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή με όλες τις θέσεις εργασίας(2024-06-20 00:00:00.0)
Ο αγώνας συνεχίζεται! Ολοι στην απεργία στις 17 Απρίλη(2024-04-06 00:00:00.0)
Γιορτές στους δρόμους με δυναμικές κινητοποιήσεις από τα Σωματεία(2022-12-23 00:00:00.0)
Ανακλήθηκαν οι 6 απολύσεις, παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα(2022-10-21 00:00:00.0)
Παραμένουν σε επαγρύπνηση, διευρύνουν την ενότητά τους(2022-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ