Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Παραμένουν σε επαγρύπνηση, διευρύνουν την ενότητά τους

Σύσκεψη την περασμένη Κυριακή στη Λάρυμνα με μικροεργολάβους και αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές που δουλεύουν στο εργοστάσιο

Από τη σύσκεψη την περασμένη Κυριακή
Από τη σύσκεψη την περασμένη Κυριακή
Σε ετοιμότητα για νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις παραμένουν οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, μετά τις δεσμεύσεις που απέσπασαν με τον αγώνα τους από την ειδική διαχείριση κι ενώ έσβησε και το τελευταίο καμίνι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, με την κυβέρνηση να ετοιμάζει τους δύο διαγωνισμούς εκποίησης.

Θυμίζουμε ότι κάτω από την ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων και την πλατιά εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη, κυβέρνηση και ειδική εκκαθάριση δεσμεύτηκαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κοινοποιηθεί σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας με όλους τους εργαζόμενους, τους εργολαβικούς, τους μικροεργολάβους και τους αυτοκινητιστές να παραμένουν στις θέσεις τους, χωρίς μείωση αποδοχών.

Παράλληλα, υπήρξε δέσμευση ότι τα χρήματα από τις πωλήσεις θα αξιοποιηθούν για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό, το Σωματείο Εργαζομένων της Λάρυμνας περιμένει πρόσκληση σε συνάντηση από την τοπική διεύθυνση του εργοστασίου, προκειμένου να καταθέσει τα αιτήματα και τις θέσεις των εργαζομένων πάνω στο σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας.

Γνωρίζοντας καλά ότι τα μόνα «όπλα» που έχουν στα χέρια τους είναι ο αγώνας, η ενότητα και η αλληλεγγύη, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στη νέα φάση των εξελίξεων.

Ετσι, το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιούλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Λάρυμνα με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, εκπροσώπων των Επιτροπών Αγώνα που έχουν στηθεί στα χωριά της περιοχής, μικροεργολάβων και αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών και χειριστών που εργάζονται στη ΛΑΡΚΟ.

Σκοπός της ήταν να γίνει μία αποτίμηση των εξελίξεων και παράλληλα να οργανωθεί η αγωνιστική συνέχεια. Μάλιστα, η συνάντηση κατέληξε μεταξύ άλλων στη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα από τους μικροεργολάβους και αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές.

Επισημάνθηκε επίσης ότι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία τους, μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα και τους κατοίκους των χωριών της περιοχής, θα πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντήσουν άμεσα σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη και να αποτραπεί κάθε προσπάθεια απόλυσης εργαζομένων στις εργολαβίες ή μικροεργολάβων, αλλά και κάθε άλλη ενέργεια που θα ζημιώνει τους εργαζόμενους και θα απαξιώνει περαιτέρω τη ΛΑΡΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ