Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κλιμακώνουν με νέα απεργία την Πέμπτη

Αντιδρούν στις απολύσεις που ανακοίνωσε η ΑΚΤΩΡ, με πρόσχημα ότι το έργο τελειώνει

Μαζική ήταν η συμμετοχή των οικοδόμων στη Γενική τους Συνέλευση
Μαζική ήταν η συμμετοχή των οικοδόμων στη Γενική τους Συνέλευση
Με νέα 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 4 Αυγούστου, κλιμακώνουν οι οικοδόμοι στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης τον αγώνα τους για την ανάκληση των 24 απολύσεων που ανακοίνωσε η εργοδοσία της ΑΚΤΩΡ αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι εργαζόμενοι, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης, το πρωί, στα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση όπου και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο έργο με αυξήσεις 15% και πάνω για όλους και την άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Οπως αναδείχθηκε στη Γενική Συνέλευση, παρά τους ισχυρισμούς της εταιρείας, το έργο στις σήραγγες, και ιδιαίτερα το κομμάτι της επιδομής, δεν έχει τελειώσει και παραμένει η ανάγκη για εργαζόμενους, προκειμένου να παραδοθεί σύμφωνα με τους σχεδιασμούς το 2023. Παράλληλα, καταγγέλθηκε η στάση της διοίκησης να καλέσει την αστυνομία κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, με την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) να παρατάσσεται στην είσοδο των γραφείων.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, οι 24 απολύσεις θα έχουν και συνέχεια αν δεν απαντήσουν άμεσα οι εργαζόμενοι, καθώς ακολουθούν τις 4 του προηγούμενου μήνα, και προσθέτει ότι «η καμπάνα χτυπά και γι' αυτούς που μένουν σήμερα και θα πρέπει να βγάλουν τη δουλειά και για τους 25 που απολύθηκαν».

«Δεν πάει άλλο - ως εδώ!», προσθέτει η ανακοίνωση, «με αυτούς που δίνουν μεροκάματα 50 και 55 ευρώ και οι ίδιοι παίζουν με εκατομμύρια δικά μας, του ελληνικού λαού, με αυτούς που καλλιεργούν αυταπάτες και στάση αναμονής, που επικαλούνται τη ''νομιμότητα'' και λειτουργούν ως ''πυροσβέστες'' των αγωνιστικών διαθέσεων των συναδέλφων. Με αυτούς που ψηφίζουν νόμους - εκτρώματα για να δίνουν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες (βιομήχανους, εφοπλιστές, τράπεζες, μεγαλοκατασκευαστικές, μεγαλεμπόρους) και στέλνουν 68χρονους συναδέλφους στη σκαλωσιά και στον θάνατο».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί σε συγκέντρωση τη μέρα της απεργίας στις 8.30 π.μ. στα γραφεία της ΑΚΤΩΡ στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία της «Αττικό Μετρό».

Επίσης, έχει καλέσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αύριο, Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή το «κρατικό και εργοδοτικό έγκλημα» της προηγούμενης βδομάδας, όπου έχασε τη ζωή του ο 68χρονος οικοδόμος πέφτοντας στο κενό από σκαλωσιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ