Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Μάχη για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην «Up-Press»

Ανάμεσα στις προγραμμένες απολύσεις είναι και αυτή του προέδρου του Συνδικάτου, Θ. Φωτόπουλου

Σε παρέμβαση στην επιχείρηση «Up-Press», διεκδικώντας να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις μεταξύ αυτών και του προέδρου του, έκανε χτες το πρωί το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου. Η εργοδοσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 28 Ιούλη το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση των εργαζομένων, ανάμεσά τους και του πρόεδρου του Συνδικάτου, Θανάση Φωτόπουλου.

Ταυτόχρονα, όπως ενημέρωσε, θα συνεχίσει να λειτουργεί το εμπορικό τμήμα της, ενώ το τμήμα παραγωγής το εξαγόρασε άλλη εταιρεία του κλάδου, η «Ink-Paper & Print». Η νέα εργοδοσία «θα προσλάβει όποιους εργαζόμενους θέλει και χρειάζεται» και «μέσα σ' αυτούς δεν θα περιλαμβάνεται ο πρόεδρος του Συνδικάτου μας», καταγγέλλει το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι έδωσαν μια πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να απολύσει τον συνδικαλιστή, ενώ στη διαμαρτυρία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στο τμήμα που εργάζεται ο Θ. Φωτόπουλος. Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι απαιτούν από την εργοδοσία της επιχείρησης «Up-Press», όπως και από τον νέο ιδιοκτήτη, να απορροφήσουν όλους τους εργαζόμενους και να μην τολμήσουν να προχωρήσουν στην απόλυση του προέδρου.

Με αιχμή το αίτημα αυτό, το Συνδικάτο έχει ζητήσει συνάντηση με τον νέο ιδιοκτήτη. «Στα επιχειρηματικά τους σχέδια το Συνδικάτο μας και οι εργαζόμενοι στον κλάδο δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να παρατηρούμε άπραγοι να χάνονται θέσεις εργασίας και να απολύονται αγωνιστές συνδικαλιστές. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια απόλυσης του προέδρου του Συνδικάτου μας, σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρουν απέναντι», τονίζει το Συνδικάτο. Τέλος, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στην εταιρεία «Up-Press» και στο Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ