Τρίτη 2 Αυγούστου 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ηχηρό απεργιακό μήνυμα για ΣΣΕ με αύξηση μισθών

Πολύμορφη δράση σε ξενοδοχεία του νησιού, με πρωτοβουλία του κλαδικού Συνδικάτου και του Εργατικού Κέντρου

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχώρησαν τις προηγούμενες μέρες οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κερκυραίων και Μελιτειέων, των δήμων Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας. Αξιοποιώντας τις προκηρυγμένες από το Εργατικό Κέντρο απεργίες, οι εργαζόμενοι σε μια σειρά ξενοδοχειακές μονάδες οργάνωσαν με επιτυχία στάσεις εργασίας, 24ωρη ή και 48ωρη απεργία.

Κατήγγειλαν τις άθλιες συνθήκες εργασίας και διεκδίκησαν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς. Παράλληλα απαίτησαν την εφαρμογή της ισχύουσας κλαδικής Σύμβασης, κόντρα στις εργοδοτικές πρακτικές που βάζουν χέρι σε ωράρια, ρεπό και διαλείμματα, πετσοκόβουν τη μισθοδοσία και την ασφαλιστική τους κάλυψη. Τέλος, διεκδίκησαν προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, παρά την προσπάθεια της εργοδοσίας να σπάσει την απεργία με απειλές, τρομοκρατία και «δωράκια» για όσους θα γίνονταν απεργοσπάστες. «Γνωστός ξενοδόχος έφτασε στο σημείο να δωροδοκεί εργαζόμενους προσφέροντάς τους 100 ευρώ για να μην απεργήσουν», καταγγέλλει και προσθέτει πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στην απεργία.


«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις του τελευταίου διμήνου δεν είναι ούτε μεμονωμένες, ούτε αποσπασματικές, όπως θα ήθελε η Ενωση Ξενοδόχων. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ενταγμένες στον σχεδιασμό μας, με στόχο αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας», υπογραμμίζει το Συνδικάτο. Καταγγέλλει τέλος το γεγονός ότι οι εργοδότες αρνήθηκαν να προσέλθει την Παρασκευή 29 Ιούλη σε διαπραγμάτευση για υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ και ξεκαθαρίζει ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ