Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προβλήματα από την κακοκαιρία

Ζημιές προκλήθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους που έπληξαν την Κεντρική Μακεδονία το περασμένο Σαββατοκύριακο από τη λεγόμενη κακοκαιρία «Μπετίνα».

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων και σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κοπή και απομάκρυνσή τους.

Περίπου μιάμιση ώρα παρέμεινε αποκλεισμένο, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης, λεωφορείο με 42 επιβάτες στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα. Χρειάστηκε η επέμβαση μηχανημάτων αποχιονισμού.

Στη Χαλκιδική και ειδικότερα στον δήμο Κασσάνδρας προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο. Ο δήμος ζήτησε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως έως και 10 μποφόρ έβγαλαν τα κύματα στη στεριά σε ύψος 12 μέτρων, καλύπτοντας δρόμους και πεζόδρομους. Οι ζημιές εκτείνονται σε όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου, καθιστώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ασφαλή διέλευση των δημοτών.

Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται σε Σίβηρη, Πολύχρονο, Πευκοχώρι και στο Παλιούρι, όπου γκρεμίστηκε ένας δρόμος.

Σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν και στη Λέσβο σε παραθαλάσσιες περιοχές (Πλωμάρι, Ερεσσό, Πέτρα, Μόλυβο) και στη Λήμνο όπου στη Μύρινα ξηλώθηκαν προβλήτες και καταστήματα υπέστησαν ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ