Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Βολές κατά του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής

Βολές κατά του πρώην υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλου εξαπέλυσε κατά την απολογία του - που ξεκίνησε την Παρασκευή - ο τότε αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης, κατηγορούμενος στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, με 104 νεκρούς.

Οι κατηγορούμενοι είναι επιτελικοί της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και δήμων της περιοχής κ.ά. Ανάλογα με τις υπηρεσιακές θέσεις και αρμοδιότητες του καθενός, αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη, αλλά και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή διά παραλείψεως.

Ο Β. Τερζούδης στην απολογία του αναφέρθηκε στις εσωτερικές διαδικασίες λειτουργίας του ΠΣ, τονίζοντας για τον πραγματογνώμονα Δ. Λιότσο που κατέθεσε στη δίκη: «Ο πραγματογνώμονας γράφει στο πόρισμα για τη συνήθη πορεία των πραγμάτων! Αυτή η κατάσταση δεν ήταν κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων! Ηταν μια τρελή μέρα!». Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στη «Motor Oil», απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την εκτροπή εναέριου μέσου προς τα συγκεκριμένα διυλιστήρια. «Ηρθε ο κ. Φωστιέρης στο γραφείο μου και είπε ότι υπάρχει πρόβλημα στη "Motor Oil". Οτι εντός της "Motor Oil" υπάρχει στίγμα και ότι υπάρχει φωτιά μέσα. Αυτό με έχει στοιχειώσει μέχρι σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συνδρομή εναέριων μέσων, είπε ότι η έγκρισή του δόθηκε μετά από πληροφόρηση από τον διοικητή του ΕΣΚΕ, και πρόσθεσε: «Διάβασα από την απολογία Ματθαιόπουλου ότι απεδείχθη ολέθρια η μεταστάθμευση. Η διαπίστωση έγινε εκ των υστέρων; Ο ρόλος του τι είναι; Αποφασιστικός ή διαπιστωτικός; Θέλω να μου απαντήσει στην απολογία του, διότι δεν μιλάμε. (...) Δεν ξέρω εάν είναι δειλός, αλλά μοιραίος και άβουλος είναι σίγουρα! Ο ρόλος του υπαρχηγού αυτός είναι, να διορθώσει τα λάθη. Αν έγινε εκ των υστέρων, δεν έχω να πω τίποτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ