Τρίτη 28 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
INSTAGRAM
«Κατεβάζει» βίντεο που δείχνει Ισραηλινούς ομήρους να χαιρετούν Παλαιστίνιους μαχητές

Τη συστηματική επιχείρηση λογοκρισίας ενάντια σε οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τη «γραμμή» και τα fake news της προπαγάνδας του Ισραήλ και των συμμάχων του ήρθε να επιβεβαιώσει η σπουδή με την οποία το Instagram έσπευσε να «κατεβάσει» αναρτήσεις χρηστών του με βίντεο που δημοσιοποίησε η «Χαμάς» από την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων.

Η... λεπτομέρεια που «ενόχλησε» το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (που ανήκει στον μονοπωλιακό όμιλο «Meta») είναι το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο έδειχνε κάποιους από τους Ισραηλινούς να χαιρετούν τους Παλαιστίνιους μαχητές, κατά την επιβίβασή τους στα οχήματα του Ερυθρού Σταυρού. Εικόνα που σίγουρα δεν ταιριάζει με την επιχείρηση δαιμονοποίησης των Παλαιστίνιων μαχητών και όλου του Παλαιστινιακού λαού από τα «δυτικά» αστικά επιτελεία και ΜΜΕ.

Το Instagram έσπευσε να «κατεβάσει» σχεδόν αυτόματα το συγκεκριμένο βίντεο, με το πρόσχημα ότι «παραβιάζει τους όρους της κοινότητας σχετικά με τα επικίνδυνα άτομα και τις επικίνδυνες οργανώσεις».

Βασανιστήρια στις ισραηλινές φυλακές, καλή μεταχείριση στα τούνελ της Γάζας...

Οσο και να τρέχουν όμως να λογοκρίνουν μηνύματα και αναρτήσεις από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και να έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση από το ισραηλινό κράτος για να μην κάνουν δηλώσεις σε ΜΜΕ οι απελευθερωθέντες Ισραηλινοί όμηροι, τα όσα έρχονται ήδη στο φως της δημοσιότητας από το περιβάλλον τους συνηγορούν στο ότι δεν δέχθηκαν βασανιστήρια και σε γενικές γραμμές είχαν καλή μεταχείριση.

Ισραηλινοί όμηροι χαιρετούν μαχητή της «Χαμάς», πλάνο που το Instagram έκρινε ακατάλληλο και «έκοψε»
Ισραηλινοί όμηροι χαιρετούν μαχητή της «Χαμάς», πλάνο που το Instagram έκρινε ακατάλληλο και «έκοψε»
Στρατιωτικός ανταποκριτής του ισραηλινού «Καναλιού 13» επιβεβαίωσε ότι η «Χαμάς» κατέβαλε προσπάθεια να λαμβάνουν οι όμηροι τα φάρμακα που χρειάζονταν, σημειώνοντας μόνο ότι το φαγητό ήταν λιγοστό (σε συνθήκες ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας).

Πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία των ομήρων βρίσκονταν μαζί και επικοινωνούσαν, ενώ οι περισσότεροι «μιλούν για καλές συνθήκες και μεταχείριση από τους άνδρες της Χαμάς».

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», σε ορισμένους από τους Ισραηλινούς ομήρους παρεχόταν πρόσβαση ακόμα και σε ισραηλινά ΜΜΕ στη διάρκεια της ομηρίας τους, βλέποντας μηνύματα στήριξης κ.ά. Σχετικά πιο δύσκολες συνθήκες αντιμετώπιζαν όσοι βρίσκονταν στα τούνελ, ενώ όσοι κρατούνταν σε κτίρια ζούσαν με τον τρόμο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα...

Αντίθετα, οι απελευθερωθέντες Παλαιστίνιοι από τις ισραηλινές φυλακές, γυναίκες και ανήλικοι, περιγράφουν με λεπτομέρειες τα φριχτά βασανιστήρια και τις εξευτελιστικές συμπεριφορές στις οποίες υποβάλλονταν οι ίδιοι και οι συγκρατούμενοί τους, τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι...

Μεταξύ άλλων κατήγγειλαν ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια στις φυλακές Οφερ, Νακάμπ, Μεγκίντο, στις μεταγωγές κ.α., ακόμα και τη μέρα της απελευθέρωσής τους.

Ο Omar al-Atshan, νεαρός Παλαιστίνιος που απελευθερώθηκε αυτές τις μέρες, κατήγγειλε ότι συγκρατούμενός του ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου επειδή ρώτησε αν υπήρχε εκεχειρία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ