Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
«Πανδημία» πνευμονίας MPP γεμίζει τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Στο Πεκίνο και σε άλλες μεγαλουπόλεις της Κίνας, τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν από παιδιά που πάσχουν από πνευμονία MPP ή παρόμοιες σοβαρές παθήσεις, με την κινεζική κυβέρνηση να διευκρινίζει ότι δεν έχει βρεθεί νέο παθογόνο και ότι η αύξηση των λοιμώξεων στο στήθος οφείλεται απλώς στα συνήθη χειμερινά κρυολογήματα, τα οποία επιδεινώνονται από την άρση των αυστηρών περιορισμών για τον COVID-19.

Αντίστοιχα διαβεβαιώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Παρότι δεν υπάρχει κάποιο νέο παθογόνο, εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο μιας ακόμη μεγαλύτερης απειλής, για την οποία προειδοποιούν εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες: Η καλλιέργεια ανθεκτικών στα αντιβιοτικά στελεχών ενός κοινού και δυνητικά θανατηφόρου βακτηρίου.

Το μικρόβιο που προκαλεί την αύξηση της νοσηλείας των παιδιών είναι το Mycoplasma pneumoniae, το οποίο προκαλεί πνευμονία M. pneumoniae ή MPP. Το μικρόβιο που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1938, αντιμετωπιζόταν για δεκαετίες ως ιός λόγω της έλλειψης κυτταρικής μεμβράνης και του μικροσκοπικού μεγέθους του, αν και στην πραγματικότητα είναι ένα άτυπο βακτήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ