Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νομοσχέδιο εντείνει την καταστολή κατά προσφύγων και μεταναστών

Νομοσχέδιο που διευκολύνει την απέλαση αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν παρουσίασε χθες στη Βουλή η Σοσιαλδημοκράτισσα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ. Το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών (SPD) - Πρασίνων - Φιλελευθέρων και αναμένεται να ψηφιστεί στο κοινοβούλιο, καθώς η μετανάστευση έχει γίνει μείζον πολιτικό ζήτημα στη Γερμανία και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει «σκληρή γραμμή», όπως άλλωστε και η ΕΕ.

Η νομοθεσία αυτή είναι «θεμελιώδης» για «την αποδοχή της μετανάστευσης από την κοινωνία». «Οποιος δεν έχει δικαίωμα να μείνει πρέπει να φεύγει από τη Γερμανία» και «πρέπει να είμαστε σε θέση να επιβάλουμε αυτήν την αρχή, διαφορετικά θα βλάψουμε την κοινότητά μας», είπε η Φέιζερ.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει περισσότερα από 40 μέτρα που θα απλοποιήσουν τις διαδικασίες των απελάσεων.

Το κυριότερο είναι η παράταση της μέγιστης διάρκειας κράτησης πριν από την απέλαση, από 10 σε 28 μέρες. Οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν διευρυμένες αστυνομικές εξουσίες, τερματίζοντας την απαίτηση να ειδοποιούνται τα άτομα πριν απελαθούν.

Η αστυνομία θα μπορεί επίσης να ερευνά τις κατοικίες τρίτων όταν επιδιώκει να εξακριβώσει την ταυτότητα ενός μετανάστη, θα έχει δικαίωμα να ερευνά υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να διαπιστώσει την ταυτότητα ενός ατόμου κ.λπ.

Τα βάρβαρα αυτά κατασταλτικά μέτρα προϊδεάζουν και για το λεγόμενο νέο Σύμφωνο της ΕΕ για τη Μετανάστευση και το Ασυλο, για το οποίο βρίσκονται σε εξέλιξη παζάρια. Χθες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο, που η χώρα του έχει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αυτήν την περίοδο, και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρ. Μετσόλα, δήλωσαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να κλείσει η διαδικασία του Συμφώνου το συντομότερο δυνατόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ