Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2023 - Κυριακή 3 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΒΣΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
Νέα συγκέντρωση την Τρίτη 5/12 ενάντια στο φορο-έκτρωμα

Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη η σύσκεψη της ΟΒΣΑ, την Κυριακή 3 Δεκέμβρη της Επιτροπής Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων

«Να σημάνει παντού συναγερμός. Ξεσηκωμός», σημειώνει σε κάλεσμά της η ΟΒΣΑ, που απευθύνεται στα ΔΣ κάθε Ομοσπονδίας, Σωματείου, Ενωσης, Εμπορικού Συλλόγου της Αττικής, για συμμετοχή στη σύσκεψη που πραγματοποιεί το Σάββατο 2/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ ( Καποδιστρίου 24, 3ος όροφος).

Παράλληλα, η ΟΒΣΑ ανακοινώνει νέα μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, στη 1 μ.μ. στη Βουλή, την ώρα που θα συζητιέται το φορολογικό έκτρωμα.

Σημειώνεται ότι η ΓΣΕΒΕΕ για την Τρίτη 5/12 έχει πάρει απόφαση για κλειστά μαγαζιά, για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Οι διεκδικήσεις που προβάλλει η ΟΒΣΑ είναι: Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης. Αφορολόγητο για όλους τους επαγγελματίες στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος. Αμεση κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους, χωρίς προϋποθέσεις. Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού.

Σε σύσκεψη καλεί και η Επιτροπή Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων στην Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις 5.30 μ.μ. Βερανζέρου 1, (πλατεία Κάνιγγος, 4ος όροφος).

48ωρη απεργία στα ταξί

Στην κατεύθυνση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων το ΔΣ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) προκήρυξε 48ωρη απεργία στις 5 και 6 Δεκέμβρη «εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για τη φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης».

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Σε προσυγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα γίνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ., αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Πέμπτη 7/12 στις 11 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, καλεί η «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» στην Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

Στην Πρέβεζα: Συνέντευξη Τύπου από σωματεία τη Δευτέρα 4/12 (11 π.μ., αίθουσα Εμπορικού Επιμελητηρίου). Την Τετάρτη 6/12, στις 6 μ.μ., στη Θεοφάνειο αίθουσα, εκδήλωση ενημέρωσης για το νομοσχέδιο και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στις 10 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ