Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΗ
Σφοδρές χιονοπτώσεις - ρεκόρ

Σφοδρές χιονοπτώσεις και χιονοθύελλες πλήττουν την Κεντρική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Στο Μόναχο το χιόνι έφτασε σε ύψος - ρεκόρ (45 εκατοστά) για τον μήνα Δεκέμβρη, προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα στις αεροπορικές, οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Από τη σφοδρή χιονόπτωση πλήττονται κυρίως η νότια και η ανατολική Βαυαρία, αλλά και τα κρατίδια Φοράρλμπεργκ και Τιρόλο στην Αυστρία. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ σημειώνονται διακοπές ρεύματος. Σοβαρός κίνδυνος χιονοστιβάδων υπάρχει και σε ορεινές περιοχές της δυτικής Αυστρίας, σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων.

Η Ολλανδία πλήττεται από σφοδρή χιονόπτωση και ακυρώθηκαν την Κυριακή δεκάδες πτήσεις από και προς από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Αμστερνταμ.

Στη Ρωσία, η θερμοκρασία στη Σιβηρία έπεσε ακόμη και στους -50 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Μόσχα έχει καλυφθεί με ποσότητες χιονιού ρεκόρ 15ετίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στα αεροδρόμια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ